söndag 11 januari 2009

JORDGUBBAR MED SVARTPEPPAR OCH BLODAPELSINJUICE 4 EFTERRÄTTSPORT.

Prova

1 liter jordgubbar
juicen från 2 blodapelsiner
nymalen svartpeppar

Så här gör Du :
Lägg jordgubbarna i skålar,
häll över juicen från
2 blodapelsiner och
kvarna över rejält med svartpeppar.

Låter det konstigt ,nä..
enkelt och jättegott .

FÄRSKOSTSUFFLE MED FÄRSKA ÖRTER 4 PORT.

Himla gott .

smör till formen
1 dl ströbröd
50 g ricotta eller annan färskost
1 dl hackad basilika
1 dl hackad mynta
1 dl hackad persilja
1 dl vispgrädde
2 ägg
salt och nymalen svartpeppar
150 g riven parmesanost
(20 svarta oliver)

Så här gör Du:
Värm ugnen till 190 grader.
Smörj en 30 cm rund eldfast form
med löstagbar botten eller
4små formar utan botten som ställs på plåt .
Lägg färskost , basilika,mynta, och persilja
i mixern och blanda väl .
Tillsätt grädden och äggen , salta o´peppra.
Tillsätt den rivna parmesanosten .
Häll smeten i den smorda formen
och lägg (oliverna)på toppen.
Ställ i 20 min i ugnen.
Sufflen ska puffa upp sig och
bli lite brun runt kanterna.
Servera omedelbart .

jättegott, Du kan ha skinka till om Du vill.

FETTUCCINE MED HACKADE VALNÖTTER .4 PORT.

Det här måste Du också smaka ,mmm.

1 dagsgammalt ciabattabröd
1/2 liter mjölk
500 g delade valnötter
4 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar
1/2 dl persilja
1 1/2 dl olivolja
150 riven parmesanost
1/2 dl färsk basilika
500 g fettuccine
100 g smör

Så här gör Du:
Skär brödet i bitar och låt dem ligga
i en skål tillsammans med mjölken ca 30 min.
Pressa ut så mycket av mjölken som det går
ur brödet och lägg det i en mixer, med stålkniv,
tillsammans med hälften av valnötterna,
vitlök,salt ,svartpeppar och persilja .
Starta mixern och tillsätt oljan lite
åt gången i en tunn stråle.
När all oljan har blandats i
tillsätts hälften av parmesanosten
och basilikan .
Koka fettuccinin al dente, ca 8-10 min.
Häll bort vattnet och ställ tillbaka grytan
på spisen.
Lägg i smöret och låt det smälta.
Tillsätt såsen och resten av
de halverade valnötterna .
Rör om försiktigt.
Servera på varma tallrikar och
strö över resten av den rivna parmesanosten .

mm så gooott någon gång ibland .

TAGLIOLINI MED ÄRTER OCH GORGONZOLA 4 PORT.

mmm, det här måste Du smaka .

500 g tagliolini , platta
1 paket djupfrysta ärter 200 g
200 g gorgonzola
100 g smör skuret i bitar
1 knippa hackad basilika
salt och nymalen svartpeppar

Så här gör Du :
Koka tagliolinin i ca 8 min.
tills den är al dente .
Häll av kokvattnet och
ställ tillbaka kastrullen på plattan.
Häll i ärterna.
Blanda i osten och smöret och rör
hela tiden så att det inte bränns vid.
Servera på varma tallrikar när osten har smält.
Strö över basilika , salta och peppra.

åå, så goott!
inte för ofta ..men nå´n gång.