söndag 20 december 2015

BAKAD POTATIS , MED OLIKA FYLLNINGAR 4 PERSONER.

HEJSAN ! Potatis av alla storlekar är goda att baka . Själv föredrar jag de normalstora , som jag kan köpa ekologiska . HÄR ÄR RECEPTET : 12-16 NORMALSTORA POTATISAR , HELST MJÖLIGA , 4 MSK SMÖR , SÅ HÄR GÖR DU : LÄGG potatisarna i en långpanna . GÖR små hål med en gaffel i potatisen så att ångan kan pysa ut. BAKA i 200 grader .VÄND , dem 2-3 gånger, under tiden de bakas . 40-60 minuter beroende på storlek , känn med provsticka . NÄR de börjar kännas mjuka lägger DU på några klickar smör som får smälta . NÄR potatisen är i ugnen gör DU fyllningen . HUMMUS PÅ GULA ÄRTER : HÄR ÄR RECEPTET : 7 DL KOKTA GULA ÄRTER . 2 MSK RAPSOLJA , SAFTEN AV EN 1/2 CITRON (ca 1 1/2 msk ) , 5 MSK HACKAD PERSILJA , 1 VITLÖKS- KLYFTA PRESSAD , 1 1/2 TSK SALT , EV. LITE VATTEN .SÅ HÄR GÖR DU : MIXA alla ingredienser utom vitlök och salt i en matberedare . PRESSA i vitlöken och smaka av med salt . Hummus kan Du frysa . ..... KESORÖRA : KESO OCH ÖRTSALT ,(Persilja , vitlök, rosmarin, timjan.) VITLÖKSSMÖR :75 G SMÖR , 1/2 DL RAPSOLJA ca, PRESSAD VITLÖK , SALT . VUNTERGRÖNSAKER : FINRIVNA MORÖTTER , RIVEN RÖDKÅL ELLER VITKÅL ,SKIVAD RÖDLÖK ,MUNGBÖNSGRODDAR, CITRON. GOD - JUL !