HEJSAN !
NU ÄR DET DAGS IGEN , ATT BAKA KANELBULLAR
ELLER KANELKNUTAR .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 G JÄST
100 G SMÖR/MARGARIN
5 DL MJÖLK
2 KRM SALT
1 DL STRÖSOCKER
12 - 13 DL VETEMJÖL
ÄGG TILL PENSLING
PÄRLSOCKER
FYLLNING :
200 G MJUKT SMÖR
4 - 6 TSK KANEL
CA 1 1/2 DL STRÖSOCKER
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en degbunke .
SMÄLT matfettet och tillsätt mjölken .
LÅT allt bli 37 grader .
LÖS upp jästen i bunken med lite av degspadet
och tillsätt resten av degspadet .
TILLSÄTT salt och socker .
ARBETA in ca hälften av vetemjölet .
TILLSÄT resterande mjöl, lite i taget, tills
det blir en inte alltför fast men smidig deg .
LÅT jäsa övertäckt till nästan dubbel storlek, ca 40 min.
BLANDA samman fyllningen .
STJÄLP upp degen på mjölat bakbord, dela den
och kavla ut varje del till ca 35 x 50 cm .
BRED på fyllningen och vik varje del dubbel.
SKÄR ca 25 jämntjocka remsor av varje del .
SNO ihop till knutar och lägg på bakpappersklädd plåt .
LÅT jäsa övertäckt tills degen reser sig igen
efter ett lätt tryck , ca 30 minuter .
PENSLA med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
GRÄDDA i 250 GRADER, 5 - 8 minuter eller tills
de fått fin färg ..
LÅT svalna .
ALL LYCKA TILL !
mmm.... HIMLA GOTT MED ETT GLAS MJÖLK TILL !