måndag 17 september 2018
TRATTKANTARELL- SOPPA 4 PORT.
HEJSAN !
De kan vara lite svåra att hitta,- men har man sett en, så finns det hur mycket som helst.
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g färska trattkantareller eller
20 g torkade
2 msk smör
salt, örtpeppar
3 msk vetemjöl=BERTE QVARN
1 liter buljong
1 1/2 dl vispgrädde
klippt gräslök
SÅ HÄR GÖR DU :
FÄRSKA kantareller: Rensa svampen och dela den i något
mindre bitar om det behövs . Fräs svampen i smöret och tillsätt
lite salt och örtpeppar . Strö över mjölet och späd med buljong
och grädde. Låt allt puttra i ca 30 minuter.
Smaka av med mer salt och peppar .Tillsätt gräslöken.
SERVERA soppan med varma ostsmörgåsar .
SMAKLIG MÅLTID !
mmm...så himla gott !
PAJ PÅ KARLJOHANS-SVAMP, 6 PERS.
HEJSAN !
KARLJOHANS SVAMP, är en riktig goding! man blir överlycklig
när man hittar en sådan i markerna och finns det en så finns det flera
runtomkring . SE Dig omkring !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG: 100 g smör, 2 1/2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl, 1-2 msk vatten.
FYLLNING :
100 g färdigrensad KARLJOHANSSVAMP
eller 10 g torkad
2 msk smör
salt å peppar
6 salladslökar
ÄGGSMET :
3 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl riven ost
SÅ HÄR GÖR DU :
OM torkad svamp används blötläggs den först ca 1 timma
i ljummet vatten . Börja med att sätta på ugnen på 225 grader.
BLANDA samman pajdegen, knåda den väl och tryck ut den i
en pajform. Förgrädda pajskalet i ugnen i 8-10 minuter .
SKÄR svampen i små bitar och fräs den i smöret tills den mesta
vätskan avdunstat . Smaka av med salt och peppar .
Förväll salladslöken i lättsaltat vatten några minuter.
VISPA samman äggen, grädden och den rivna osten, smaka av
med salt och peppar . LÄGG 2 salladslökar i botten på pajskalet
och häll över svampen . Lägg de andra salladslökarna ovanpå
som galler . Häll över äggsmeten .
GRÄDDA pajen i ugnen i ca 25 minuter eller tills äggsmeten
stannat .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)