TIPS !
HEJSAN !
Frukt som börjar se lite trött ut i fruktskålen ,
kan med fördel skivas ned och frysas in.
Bitar av frusen banan, äpple, ananas och päron
är nämligen toppen att göra smoothies av .
Himla gott till mellanmål !
tisdag 24 april 2018
FISKGRATÄNG MED KNAPRIGT TÄCKE...4 PERS.
HEJSAN!
Fiskgratängen med knaprigt täcke av bröd,
ost och persilja är klar på en kvart !
Egna brödkrutonger gör Du lätt genom att
smör-steka tärnat vitt bröd . Lägg gärna till
lite pressad vitlök eller färska örter .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g vit fisk , t ex HOKI
1 msk olivolja ,
2 gula lökar ,
2 salladslökar ,
400 g tomater ,
1 squash , grovt riven
25 g smör/margarin,
salt, kajennpeppar ,
1/2 dl rivet vitt bröd,
2 msk hackad bladpersilja ,
200 g riven ost ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
Häll oljan i en ugnsfast form .
Tärna fisken, lägg i formen .
SKALA och finhacka löken och salladslöken,
låt löken bli glansig i en kastrull i smöret.
Dela tomaterna mitt itu,
riv squashen grovt på rivjärn , släng bort skalen.
Stek lätt tillsammans med löken och squashen ,
låt koka samman .
LÄGG över fisken .
Krydda med salt och kajennpeppar.
Strö över rivet bröd och hackad persilja .
Avsluta med ost, ugnsstek ca 12 - 15 minuter
tills gratängen fått fin färg .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)