tisdag 24 april 2018

FRUKT I FRYSEN .... TIPS !

TIPS !

               HEJSAN !

Frukt som börjar se lite trött ut i fruktskålen ,
kan med fördel skivas ned och frysas in.
Bitar av frusen  banan,  äpple,  ananas  och  päron
är  nämligen  toppen  att  göra  smoothies  av .

Himla  gott  till  mellanmål !

FISKGRATÄNG MED KNAPRIGT TÄCKE...4 PERS.



            HEJSAN!

Fiskgratängen  med  knaprigt  täcke  av  bröd,
ost  och  persilja  är  klar  på  en  kvart !
Egna  brödkrutonger  gör   Du  lätt  genom  att
smör-steka tärnat vitt bröd . Lägg  gärna  till
lite  pressad  vitlök  eller  färska  örter .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500  g  vit  fisk , t ex  HOKI
1  msk  olivolja ,
2  gula  lökar ,
2  salladslökar ,
400  g  tomater ,
1  squash , grovt  riven
25  g  smör/margarin,
salt,  kajennpeppar ,
1/2  dl  rivet  vitt  bröd,
2  msk  hackad  bladpersilja ,
200  g  riven  ost ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT  UGNEN  PÅ  225  GRADER .
Häll  oljan  i  en  ugnsfast  form .
Tärna  fisken,  lägg  i  formen .
SKALA  och  finhacka  löken  och  salladslöken,
låt  löken  bli  glansig  i  en  kastrull  i  smöret.
Dela  tomaterna  mitt  itu,
riv  squashen  grovt  på  rivjärn ,  släng  bort  skalen.
Stek  lätt  tillsammans  med  löken  och  squashen ,
låt  koka  samman .
LÄGG  över  fisken  .
Krydda  med  salt  och  kajennpeppar.
Strö  över  rivet  bröd  och  hackad  persilja .
Avsluta  med  ost,  ugnsstek  ca  12 - 15  minuter
tills  gratängen  fått  fin  färg .

SMAKLIG  MÅLTID !

LYCKA  TILL !