HEJSAN !
DE ÄR ALLTID GOTT MED KUVERTBRÖD ,
DET SER LITE FESTLIGARE UT !
INTE SÅ JÄTTESTORA .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
250 g kesella , lätt
1 tsk salt
1 msk kummin
4 dl grahamsmjöl
ca 10 dl bakvetemjöl
ATT PENSLA MED
OCH STRÖ PÅ :
uppvispat ägg
lite grahamsmjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SMULA jästen i en degbunke.
Rör ut i lite av vattnet .
Tillsätt resten av vattnet och rör ner
kesella , salt och kummin .in grahamsmjöl
och det mesta av vetemjölet ..
2, LÅT degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
3, TA upp degen på mjölat bakbord och
knåda väl .
Baka ut till 32 bullar, skåra dem och låt jäsa
övertäckta på bakpappersklädd plåt 30 min .
4, PENSLA med uppvispat ägg och strö
grahamsmjöl över .
5, GRÄDDA mitt i ugnen i 250 grader ca 10 min.
Låt sedan bullarna svalna på galler utan bakduk .
Gott med smör och ost på ! - till en mugg te .
LYCKA TILL !
Ar