lördag 25 juni 2022

KESOPANNKAKA MED DROTTNINGSORBET . 1 port - (frukost/lunch ) .

 


                                        HEJSAN  !

Det här receptet hittade jag i en tidning 

och det har jag ätit i flera år,  lite  då och då .

Så himla gott !


HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg 

125 g keso

3/4 msk fiberhusk

1 nypa salt

1 dl kokosmjölk

1/2 dl blåbär

1 dl frysta hallon


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  BÖRJA med att mixa bär och kokosmjölk

till en slät sorbet .

Ställ i frysen medan DU gör pannkakan .

2)  MIXA ägg, keso, husk och salt i en skål 

med en stavmixer till en slät smet .

Låt stå några minuter .

3)   VÄRM en stekpanna till medelvärme 

och låt en klick smör/margarin smälta ut .

Lägg smeten i pannan och platta ut något .

Stek några minuter på vardera sida tills den

fått fin och stadig yta .

4)  SERVERA  med sorbet och lite garnityr ,

goda blad, hallon och blåbär .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

PASTASALLAD MED PRIMÖRER , 4 port , (picknickkorgen/buffe' bordet ) .

 


                           HEJSAN  !


FANTASTISKT god och Vårig pastasallad .

Pastasallad med sparris , rökt lax & dillvinägrett.

mm....så gott !

Det här åt vi hos goda vänner,  mm...!


HÄR ÄR RECEPTET :

340 g Fullkornspasta Fusilli

1 knippe späd sparris 

1 knippe salladslök 

16 rädisor 

200 g kallrökt lax, i skivor 

1 huvud Romansallad


DILLVINÄGRETT :

3 msk senap

5 msk rapsolja 

4 msk äppelcidervinäger

saften av 1/2 citron

1 dl hackad dill

1 dl hackad gräslök

1 msk honung

salt & svartpeppar 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  KOKA pastan enligt anvisning på förpackningen ,

och spola den kall.

2)  VINÄGRETT :  RÖR samman senap och hälften 

av vinägern i en skål .

Tillsätt sedan oljan droppvis under omrörning, då får

DU en tjock härlig vinägrett som klibbar fast fint på

pastan .  Rör i resten av ingredienserna och smaka av

med salt och svartpeppar .

3)  BLANDA pastan med hälften av dressingen .

4)  SKÖLJ  grönsaker och sallad .

Dela sparrisen på mitten , rädisorna i kvartar, bryt 

salladen i bitar  och skär salladslöken i tunna ringar .

5)  BLANDA grönsakerna med pastan .

Dela laxskivorna i mindre bitar och fördela över salladen .

Häll över lite mer dressing samt salta och peppra .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !




KYCKLINGSPETT & POTATISSALLAD , 4 PERS .(middag)

 


                                HEJSAN  !


Det här är   Somrigt  &  Protein - smart 

mm....Jättegott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg potatis

1/2 dl gräslök

2 dl  havre - fraiche 

1/4 dl majonnäs

1 1/2 tsk dijonsenap

1/4 tsk salt

1 kryddmått svartpeppar

8 st grillspett av trä

3 - 4  kycklingfile'er  eller

 ca 600 g  gram  lårfile'er

0, 5 dl soja 

0, 5 dl rapsolja eller olivolja

2 kryddmått peppar 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SKALA och dela varje potatis i 4 - 6 bitar .

Koka potatisbitarna i rikligt med vatten i

ca 15 minuter .

Häll av kokvattnet ,  låt potatisen kallna .

2 )  SKÄR gräslöken fint .

Rör ihop övriga ingredienser  och vänd ner

den kalla potatisen samt gräslöken .

3 )  LÄGG grillspetten i blöt .

Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar .

Blanda soja, olja och kryddor i en 3 liters

fryspåse .

Lägg ned kycklingen i marinaden,  blanda runt,

kläm på påsen,  runt om, så marinaden kommer 

på alla bitarna .

4 )  SÄTT ugnen på 250 grader grill .

Fördela kycklingbitarna på de 8 grillspetten .

Lägg på bakpappersklädd plåt .

Sätt in plåten högst upp i ugnen och grilla spetten.

12 - 14 minuter .


LYCKA TILL och SMAKLIG MÅLTID !


TIPS !

När törsten slår till .

Att suga på en isbit kan vara ett bra sätt 

att lura törsten. 

TACK !