fredag 18 januari 2019

NÖTFÄRSRÖRA med GRÖNSAKSFRÄS, 1 PERS.



              HEJSAN !

Ååå  det här var gott ! -Smaka Du med !

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g zucchini
150 g champinjoner
1/2 vitlöksklyfta
100 g blandfärs
1 msk TOMATPURE'
salt, peppar och chiliflakes
1/2 tomat

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA champinjonerna i mindre bitar och skiva
zucchinin i stavar .
LÄGG svamp och grönsaker i en stekpanna,
pressa över vitlöken och tillsätt färsen .
Krydda med salt, peppar och chiliflakes och
stek tills färsen är genomstekt .
RÖR ner TOMATPURE'N och blanda runt
ordentligt.  SERVERA med en halv tomat.
SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !

SOLROSBULLAR , 26 ST.



                    HEJSAN !

De här ljusa solrosbullarna är goda
både till frukost och till soppa.

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl olja
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
2 dl solrosfrön
6 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
PENSLING:
ägg och solrosfrön
UGN : 250 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA  jästen i en skål.  Värm vatten och olja
till 37 grader.  Häll lite över jästen och rör tills
den lösts upp.
TILLSÄTT resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön,
rågsikt och det mesta av vetemjölet.  Arbeta degen väl.
LÅT jäsa övertäckt i 30 minuter.  Ta upp på mjölat bak-
bord och dela i 2 bitar . Rulla ut längder och skär varje
i 13 bitar .
RULLA  bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter .
PENSLA med uppvispat ägg och strö på solrosfrön.
GRÄDDA i 10 minuter .

LYCKA TILL !


GROVA FRUKOSTBULLAR, 18-20 ST.



                   HEJSAN !

Så  himla  goda ...mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk olivolja
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 msk salt
2 dl havrekli
3 dl DINKEL- mjöl
7 dl vetemjöl
1 1/2 dl torkade aprikoser, grovhackade
1 dl hasselnötter, grovhackade

1 ägg
solros eller pumpafrön

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen med ljummet vatten ca 37 grader,
i en bunke eller degblandare.  TILLSÄTT olja,
frön, salt, havrekli och mjöl.
Arbeta degen smidig, 7-10 minuter för hand eller
ca 5 minuter med maskin.  TILLSÄTT aprikoser
och nötter mot slutet .
JÄS under bakduk minst 1 timme.  DELA degen
i 2 delar och forma den till 2 längder .
Skär varje längd i ca 10 bitar.
LÄGG bröden på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg och vänd bitarna i solros- eller
pumpafrön .  JÄS bullarna 30-40 min .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 15 minuter.  LÅT svalna
på galler  utan bakduk .

mmm... Nybakad med Philadelphiaost  blir det en
riktig höjdare .

LYCKA TILL !