onsdag 23 augusti 2017
ÄPPELFYLLD HASTKAKA.
HEJSAN !
mmm... Också en snabb bakad kaka kan smaka
och se ut som den finaste tårta.
Den här är fylld med äppelmos och grädde.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl (BERTE QVARN)
2 tsk bakpulver,
1/2 dl rörsocker / eller strösocker,
rivet skal av 1/2 tvättad citron,
50 g smör/margarin,
1 litet ägg,
1 dl mjölk,
GARNERING :
pärlsocker och hackad mandel.
FYLLNING :
Fast äppelmos eller mjukkokta äppelklyftor,
ca 2 dl vispgrädde.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA alla torra ingredienser i en skål.
Finfördela smöret i blandningen.
Vispa ihop ägg och mjölk och häll i .
Rör snabbt ihop till en deg .
PLATTA ut degen med mjölad hand på smord
plåt till en rund kaka och strö över pärlsocker
och mandel .
GRÄDDA i 225 grader ca 10 minuter.
DELA den avsvalnade kakan i två bottnar och
lägg ihop dem med friskt äppelmos och vispad
grädde emellan.
SERVERAS GENAST .
LYCKA TILL !
KARDEMUMMAKAKA MED ÄPPLE .
HEJSAN !
Den här är himla god kan Du tro !
Om Du vill kan Du ha vaniljsås till.
Lägg tätt med skalade äppleskivor på
kardemummakakan innan den sätts in
i ugnen .
Det blir så gott och ser så festligt ut.
HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl vetemjöl (BERTE KVARN)
2 tsk bakpulver,
2 dl rörsocker,
1 1/2 tsk stött kardemumma,
100 g smör/margarin,
2 1/2 dl gräddmjölk,
1 ägg,
3 äpplen,
smörklickar/margarinklickar,
pärlsocker,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl, bakpulver, socker och
kardemumma i en skål.
Finfördela smöret/margarinet,
i blandningen, tillsätt gräddmjölken, det
uppvispade ägget och rör snabbt ihop
smeten .
BRED ut degen i en smord, bröad form
med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Stick ner tätt med skalade äppelklyftor,
klicka över lite smör /margarin och strö
över pärlsocker .
GRÄDDA kakan i 175 grader tills den
känns torr, ca 45 minuter.
mmm... LYCKA TILL !
ÄPPELDRICKA .
HEJSAN !
Så mycket äpplen som vi har i år , har vi aldrig haft !
Det är bara att sätta igång med äppeldricka, äppelpaj ,
äppelmos, så blir det en tid framöver.
Hänger Du med på resan ?
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter vatten,
1 tsk citronsyra,
C-VITAMIN BRUS TABLETT,
som Du löst i ett STORT glas vatten ,
ta ½ dl av vätskan ,
(istället för konserveringsmedel)
1 kg äpplen ,
3 dl CANDEREL STRÖ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vattnet och låt det kallna.
Tillsätt citronsyra och ½ dl av C- VITAMIN
BRUS, upplöst i ett stort glas vatten.
Ta ur kärnhusen och dela äpplena och mal
eller riv äpplena .
Lägg fruktmassan efterhand i vattnet så att de
inte mörknar.
Låt blandningen stå övertäckt i 2 dagar i kyl.
Sila saften och tillsätt CANDEREL STRÖ.
saften hälls på rengjorda flaskor och förvaras
svalt .
Späd med kallt vatten till lagom styrka
före serveringen.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)