onsdag 26 mars 2014

KESO MED CHEESECAKE .

Det här är en magrare variant av cheesecake,
men minst lika god .
Garnera den med massor av färsk frukt , t ex
skivad kiwi , hallon och jordgubbar .

500 g keso
6 dl lätt CREME FRAICHE
1/2 dl  honung
rivet skal av 1 citron
1/2 vaniljstång , urskrapad
1 banan
2 ägg

PAJBOTTEN:
200g DIGESTIVE KEX
1 - 1 1/2 dl smält smör

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.+ 150 GRADER
KROSSA kexen och rör ner smöret.
Tryck ut massan i botten på en pajform
och upp längs kanterna.
Använd gärna en pajform med löstagbar botten.
Baka mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt den svalna .
MIXA Keso och CREME FRAICHE med honung,
citronskal och vanilj .
Tillsätt banan och ägg .
SÄNK VÄRMEN TILL 150 GRADER.
Häll i pajskalet och baka i ca 50-60 minuter .
LÅT den svalna och garnera med färsk frukt.

SÅ GOD , JA JÄTTEGOD !
PROVA DU OCKSÅ ATT GÖRA DEN .

LYCKA TILL !