tisdag 6 maj 2008

Torsk med citron & timjan.1 person.

1 vit fiskfile 150 g
1 tsk flytande margarin
1 bit fänkål
10 cm purjolök
1 msk färsk timjan
1 msk citronsaft
kokt potatis
salt och peppar

Gör så här:
Lägg fisken i en smord ugnsform.
Dela fänkål och purjolök i mindre bitar,
och lägg dem runt fisken.
Krydda med salt och peppar
droppa över citron och
strö över timjan.
Täck med aluminiumfolie.
Koka i ugn 200 grader ca 15 min.

SÅS:
3 msk fraich( max 5%)
1 msk färsk timjan,salt och peppar.

Blanda fraiche med timjan och kryddor.
Servera fisken med potatis.Toppa med såsen vid servering.

Dubbelbiff med rostade grönsaker. 1 person.

100g nötfärs(max 10%)
1 tsk rosepeppar
2 skivor ost (max 17 %)
1 tsk flytande margarin
1 potatis
1 broccolistånd
1 morot
1 bit rotselleri
1/2 squash
(1dl vattenkastanjer)
2 färska rödbetor
6-8 champinjoner
1 tsk olja
salt och peppar.

Så här gör Du:
Skala och dela potatis och
grönsaker i mindre bitar.
Lägg dem i en ugnsform,
ringla över oljan.
Sätt in i ugn 225 grader ca 30 min.
Rör om då och då.
Blanda färs och kryddor.
Forma till 2 biffar.
Lägg ost på en biff och lägg den andra ovanpå.
Tryck till i kanterna,
stek i margarin i stekpanna
ca 3 min.på var sida.
Servera biffen till grönsakerna.

mmm,så gott.

Fylld Tortilla. 1 person.

Till Lunch kanske?


1 tortillabröd (70g)
2 msk mjukost (max 10%)
1 tsk pepparrot
3 skivor rostbiff
1 tomat 1 tsk olja
blandad sallad
coctailtomat
paprika
kiwi

Gör så här:
Blanda ost och pepparrot,
bred på tortillan.
Lägg på rostbiff och skivad tomat.
Vik dubbel och stek i olja
i en stekpanna.
Servera med sallad.


Enkelt och gott att bjuda på .

Glaserad Ananas &Glass . 4 pers.

Ska vi prova en efterrätt
som jag gillar!

1 stor Ananas
2 dl Lättglass
1 nypa chiliflagor(eller 1 kryddmått chilipulver)
3 msk socker (gärna råsocker)
1/2 dl rom( eller vatten)

Gör så här:
Skär av toppen och botten på ananasen.
Skär av skalet.
Dela den på längden till 4 stora klyftor.
Skär bort roten som sitter
längs med mittkanten.
Koka upp socker,rom och
chiliflagor i en bred kastrull.
Lägg i ananasbitarna och koka kraftigt
under omrörning tills det blivit som
tjock sirap.
Vänd hela tiden ananasen så att
alla sidor blir varma.
Ta upp dem och skär i tjocka skivor.
Häll all resterande vätska från
kastrullen över bitarna och lägg
upp på fat tillsammans med glass.

jättegott! prova Du med.