HEJSAN !
FORMA färsen i ett muffinsbleck ,
så blir det små knubbiga biffar med plats
för fin fyllning med getost och tomat !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g VILTFÄRS eller nötfärs
1 vitlöksklyfta
1/2 rödlök
1/2 dl hackad persilja
2 tsk torkad timjan
1 ägg
1 dl lättmjölk eller mjölk
3 msk ströbröd
150 g getost
10 bitar soltorkad tomat
POTATISGRATÄNG :
700 g potatis
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
salt och peppar, 5- peppar
SERVERING
cocktailtomater
UGN : 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG färsen i en skål . Pressa i vitlök .
Skala och finhacka löken .
Blanda ner den , persilja, timjan, ägg, mjölk
och ströbröd .
Forma färs-smeten till bollar och lägg i
smorda muffinsbleck .
SKÄR osten i små tärningar och strimla tomat - bitarna .
Gör en liten grop i biffarna och lägg i ost och tomat.
Stek mitt i ugnen , 20 - 25 minuter .
POTATISGRATÄNG :
SKALA och skiva potatis och lök .
Varva skivorna i en smord ugnssäker form .
Pressa ner vitlök i grädden och smaka av
med salt och peppar .
HÄLL grädden i formen och gratinera mitt
i ugnen tills potatisen är genomstekt, ca 40 minuter .
TÄCK mot slutet om ytan verkar bli för mörk .
SERVERA med bladsallad .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !