HEJSAN !
mm...!
Lättbakad och supergod är denna mjuka
kaka med mycket chokladsmak .
DET HÄR BEHÖVER DU :
200 g smör / margarin
rumstempererat ,
2 1/2 dl rörsocker
2 stora ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 kryddmått salt
150 g mörka chokladknappar
eller hackad choklad
1 1/2 dl Nutella eller liknande
nöt choklad-kräm
GARNERING :
ca 1 dl Nutella eller liknande nöt-choklad-kräm.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
RÖR eller vispa smör och rörsocker poröst .
Tillsätt äggen, ett i taget, under rejäl omrörning.
BLANDA mjöl, kakao, bakpulver, vanilj, salt
och choklad. RÖR ner det i smeten .
VÄRM nutellan lite i mikron eller över vattenbad
så att den blir tunnare .
BRED ut hälften av smeten i en smord och bröad
/mjölad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar
botten .
Ringla över nutellan och täck med resten av smeten .
GRÄDDA i mitten av ugnen 25 - 30 minuter .
Låt svalna .
Värm nutellan så att den blir tunnare .
Bred den över kakan .
BAKA OCH NJUT !