torsdag 3 november 2016
MAUDS TOSCATÅRTA .
HEJSAN !
En Toscatårta är alltid god .
Käckt att ha på lut i frysen är det också,
för tårtan blir som ny-bakad när den tinat .
Tinas bäst i plastpåsen i rumstemperatur .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
knappt 2 dl socker ,
2 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver ,
1/2 dl mjölk ,
100 g smör eller margarin ,
GLASYR :
50 g margarin eller smör ,
1/2 dl socker ,
1 msk vetemjöl ,
1 msk mjölk ,
1 påse flagad mandel .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker tills det pöser .
Tillsätt mjölet , som först blandats med bakpulvret .
Blanda även ner mjölken och sist smält, avsvalnat fett .
HÄLL smeten i en väl smord och bröad rund form
med löstagbar kant och GRÄDDA kakan i 175 grader
i ca 25 minuter .
GÖR under tiden glasyren genom att lägga alla
ingredienser i en liten kastrull.
Värm det hela försiktigt , men låt det ej komma i
kokning, för då kan glasyren sockra sig .
BRED ut glasyren över den knappt färdiga kakan
och grädda i ytterligare ca 10 -12 min. eller tills .
glasyren fått läcker ljust brun färg .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)