torsdag 3 november 2016

MAUDS TOSCATÅRTA .


HEJSAN !

En  Toscatårta  är  alltid  god .
Käckt att ha på lut i frysen är det också,
för tårtan blir som ny-bakad när den tinat .
Tinas  bäst  i  plastpåsen i  rumstemperatur .

HÄR  ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
knappt 2 dl socker ,
2 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver ,
1/2 dl mjölk ,
100 g smör eller margarin ,

GLASYR :
50 g margarin eller smör ,
1/2 dl socker ,
1 msk vetemjöl ,
1 msk mjölk ,
1 påse flagad mandel .

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker tills det pöser .
Tillsätt mjölet , som först blandats med bakpulvret .
Blanda även ner mjölken och sist smält, avsvalnat  fett .
HÄLL smeten i en väl smord och bröad rund form
med löstagbar kant och GRÄDDA kakan i 175 grader
i ca 25 minuter .
GÖR under tiden glasyren genom att lägga alla
ingredienser i en liten kastrull.
Värm det hela försiktigt , men låt det ej komma i
kokning, för då kan glasyren sockra sig .
BRED ut glasyren över den knappt färdiga kakan
och grädda i ytterligare ca 10 -12 min. eller tills .
glasyren fått läcker ljust  brun  färg .

LYCKA  TILL !