tisdag 17 oktober 2017

LAX- OCH RÄKOMELETT 2 PORT.




                     HEJSAN !

Den  här  är  serverad  direkt  ur  pannan .
Käckt !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

4  ägg ,
2  krm  salt ,
peppar  från  kvarn ,
4  msk  vatten  eller  grädde
eller  2  av  varje ,
1  msk  smör /margarin ,

FYLLNING :
150  g  LAXFILE' ,
100  g  skalade  räkor ,
gräslök ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
VISPA  samman  ägg  kryddor  och  vatten.
Skär  laxbiten i  två  skinn-  och  benfria  skivor .
HETTA  upp  en  stekpanna  med  lite  matfett
och  stek  laxen  lätt  på  båda  sidor .
Ta  upp  laxen .
HÄLL  i  omelettsmeten  .
Lyft  med  en  gaffel  i  smeten  så  att  den  blir
jämnt  gräddad .
Den  ska  vara  lätt  krämig  på  ytan .
LÄGG  de  två  laxskivorna  på  var  sin  omelett-halva
och  strö  över  räkor  och  hackad  gräslök .
SERVERA  genast  den  öppna  omeletten  med  en  sallad.

SMAKLIG  MÅLTID !
och 
LYCKA  TILL !

ROSTAD SÖTPOTATISSOPPA 4 PERS.




                   HEJSAN !

Det  här  var  mer  än  godkänt  hos  barnfamiljerna !
Jättegott ,  - alla  åt  med  glädje,  - utan  jag !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  kg  sötpotatis ,
1/2  gul  lök (riven)
1  liter  vatten ,
2  hönsbuljongtärningar ,
olivolja ,
salt,  nymalen  svartpeppar,
TILL  SERVERING :
200  g  smulad  fetaost ,
100  g  svarta  oliver ,
basilika &  bröd.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  225  grader .
Skala  och  skär  sötpotatis  och  riven  lök (barnen brukar inte  gilla lökbitar)  i  klyftor ,
Häll  1  msk  olivolja  i  en  ugnssäker  form .
Lägg  i  sötpotatis-  och  lök (klyftor).
Ställ  in  i  ugnen  i  15 - 20  minuter , tills  de  är  mjuka .
Lägg  sötpotatis  och  lök (klyftor)   i  en  kastrull .
MIXA  med  stavmixer  till  en  pure' .
TILLSÄTT  vatten  och  buljongtärningar .
Låt  soppan  sjuda  under  lock  i  ca  5  minuter.
Smaka  av  med  1  tsk  salt  och  1  krm  peppar .
HÄLL  soppan  i  skålar ,  smula  över  fetaost  och 
lägg  i  några  oliver .
GARNERA  med  basilika  och  servera  med  ett  gott  bröd.

HOPPAS ATT  DET  SMAKAR !
och 
LYCKA  TILL !

SNABB HUMMERSOPPA MED RAVIOLI .4 PERS.




                  HEJSAN !

Max  5  minuter,  - när  det  måste  gå  undan !
HÄR  ÄR  RECEPTET :
2 paket färsk  ravioli,
2  burkar  hummersoppa ,
2  msk  hackad  dill,
1-2  krm  kajennpeppar ,
½  citron,
salt,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Koka  2  paket  färsk  ravioli (250g)  enligt  anvisning 
på  förpackningen.
Häll  av  och  häll  2  burkar  hummersoppa  i  kastrullen
(späd  enligt anvisning på burken) .
Tillsätt  2  msk  hackad  dill ,  1- 2  krm   kajennpeppar
och  juicen  av  1/2  citron .
Smaka  av  med  lite  salt .

HOPPAS  ATT  DET  SMAKAR !

TACOKRYDDAD KYCKLINGLASAGNE 4 PERS.




                      HEJSAN !

VARVA  en  lasagne  utan  att  behöva köpa  hem  massa  olika  kryddor.
Två  påsar  tacokrydda  ger  en  mustig  TEXMEXSMAK .
mmm...jättegott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500  g  kycklingkött ,
2  gula  lökar ,
1  broccoli (250 g)
1  röd  paprika (200 g)
2  påsar  taco  kryddmix ,(a' 40 g)
1 1/2  dl  vatten ,
2  dl  lätt  CREME  Fraiche,
200 g  färskost ,  (av Philadelphia-typ)
2  dl  mjölk ,
ca  9  lasagneplattor ,
1  dl  riven  gratängost ,
olja ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Sätt  ugnen  på  175  grader .
SKALA  och  finhacka  löken .
Skär  broccolin  i  mindre  bitar .
Använd  gärna  broccolistammen ,  skala  den  i  så  fall
med  potatisskalare  och  skär  i  skivor.
Dela, kärna  ur  och  skär  paprikan  i  mindre  bitar.
SKÄR  kycklingen  i  lillfingerstora  strimlor .
Stek  kycklingen  och  grönsaker  i  1  msk  olja  i  5  min.
Tillsätt  taco  kryddmix  och  vatten .
RÖR  i  CREME Fraiche ,  färskost  och  mjölk .
Koka  upp  kycklingragun .
TÄCK  bottnen  på  en  smord  ugnsform ,  ca  20x 30  cm
med  ett  lager  kycklingragu .
Lägg  på  ett  lager  lasagneplattor .
Varva  2  lager  med  ragu  och  plattor .
Avsluta  med  ett  lager  ragu .
Strö  över  osten .
STÄLL  in  i  ugnen  i  ca  30  minuter.
Servera  med  en  grönsallad med  vinägrett .

SMAKLIG  MÅLTID !