lördag 12 januari 2019

VIT CHOKLAD-KLADDKAKA MED RABARBER , 10-12 BITAR.




                   HEJSAN !

Syrligt- ja lite grann,- men himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g vit choklad
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
ca 250 g rabarber
GARNERING:  florsocker 
UGN : 175 grader
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA den vita chokladen.  Smält smöret i en kastrull.
Ta från värmen och tillsätt chokladen.
Rör samman till en slät smet. Rör i resten av ingredienserna
förutom rabarberna .
BRED ut smeten i en rund form, ca 24 cm i diameter med
löstagbar botten . Skär rabarberna och dela dem längs med.
Placera rabarberna  ovanpå smeten.
GRÄDDA i mitten av ugnen 30-40 minuter. Låt kakan svalna.
Ställ in kakan i kylen . Garnering : Pudra med florsocker strax
före servering.

LYCKA TILL !