tisdag 5 november 2013

FLÄSKFILE' MED SAFFRAN OCH FÄNKÅL . 4 PORT.

Hej igen !
Till Helgen kanske det skulle passa  med denna rätt .
Varför inte prova ?

1 FLÄSKFILE'  ca 500 g
1 msk smör/margarin
salt och peppar
2 dl vitt vin
1 paket saffran
500 g passerade tomater
3 tomater halverade
2 fänkålsstånd , skivade
bladen av 1/2 kruka timjan
10 svarta oliver
6 stora kapris
SERVERING:
ris och gröna blad
UGN: 200grader

Så här gör DU:
BRYN köttet runtom i matfettet  i en stekpanna .
Salta och peppra .
Skär köttet i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
BLANDA vin, SAFFRAN och  passerade tomater.
Salta och peppra lätt.
Häll det över köttet.
LÄGG de färska tomathalvorna och fänkålsskivorna
bredvid köttet.
Tillaga i ugnen ca 20 min eller tills köttet är genomstekt.
STRÖ över färsk timjan , oliver och kapris.
SERVERA med ris och gröna blad.
+ något gott att dricka till .

LYCKA TILL !

ÄPPLEKAKA MED SÖTNINGSMEDEL . 10 BITAR.

Hej igen !

Den här måste DU prova !

125 g smör /margarin
3 1/2 dl lättströ (HERMESETAS)
1 1/2 tsk malen kanel
3 ägg
1 dl kesella lätt
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 äpplen

RÖR matfett , lättströ  och kanel
till en pösig smet.
Dela äggen i gulor och vitor .
Rör ner äggulorna , en i taget, i smeten.
Rör ner kesellan .
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver.
Vispa vitorna till skum och vänd ner i smeten .
Häll i en smord och bröad form med löstagbar
kant, ca 22 cm i diameter.
KÄRNA ur och skär äpplena i klyftor och stick
ner dem i smeten .
GRÄDDA i 175 grader i nedre delen av ugnen
ca 35 minuter.
LÅT kakan svalna något i formen innan Du tar bort kanten.

HOPPAS ATT DEN SMAKAR.
LYCKA TILL!