HEJSAN !
mm...! Frisk , underbart god !
HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTEN :
300 g mandelmassa
3 ägg
FYLLNING :
4 gelantinblad
3 ägg
1 1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2 citroner, rivet skal och pressad saft
1 dl kesella 10%
GARNERING :
3 skivade kiwi
granatäppelkärnor
UGN :175 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RIV mandelmassan och blanda med äggen .
Fördela smeten i en bakform med bakplåtspapper
fastklämt med den löstagbara bottnen som bör
vara 22 cm i diameter .
GRÄDDA mitt i ugnen . Låt kallna .
2) GÖR FYLLNINGEN :
BLÖTLÄGG gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter .
3) DELA äggen i gulor och vitor .
Vispa vitorna till hårt skum med elvispen i en bunke .
Vispa äggulor och florsocker fluffigt i en annan bunke .
Vispa grädden hårt i en tredje bunke .
Om DU vispar i den ordningen behöver DU inte diska visparna
mellan momenten !
4) VÄRM citronsaften i en kastrull och krama ur gelantinbladen .
Lös upp dem i den heta citronsaften . Låt svalna lite .
Blanda ner gelantin -saften i äggula - smeten under omrörning .
Tillsätt citronskal och kesella . Rör ner vispgrädden och till sist
äggvitorna .
Häll smeten i formen och ställ den kallt i minst 3 timmar .
5) SKÄR loss tårtan ur formen med en kniv .
Lägg upp tårtan på ett uppläggningsfat .
Garnera med skalad, skivad kiwi runt tårtan och
granatäppelkärnor i mitten , (så gjorde jag)
men DU Garnerar, som DU tycker !
LYCKA TILL !