onsdag 13 december 2017

JULENS HAVREKAKOR MED SMÖRKRÄM .



                          HEJSAN !

På  det  här  receptet  får  Du  12  stycken  dubbla  kakor.
Så  goda  så !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

1 1/2  dl  vetemjöl ,
1  tsk  bakpulver ,
150  g  rumsvarmt   smör / margarin ,
1 1/2  dl  strösocker ,
3  dl  havregryn ,
2  tsk  vaniljsocker ,
SMÖRKRÄM :
200  g  rumsvarmt  smör/margarin ,
2  dl  florsocker ,
2  tsk  vaniljsocker ,
2  äggulor ,
GARNERING :
smält  choklad  eller  florsocker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Blanda  vetemjöl  och  bakpulver .
Nyp  med  fingrarna  ihop  mjöl-blandningen
med  de  övriga  ingredienserna  till  degen .
FORMA  degen  till  en  rulle  och  låt  den
vila  svalt  i  kylen  en  stund .
RÖR  ihop  smör,  florsocker  och  vaniljsocker
till   smörkrämen  mjukt  och  poröst .
Tillsätt  äggulorna .
SKÄR  degrullen  i  ca  24  skivor,  1 cm  tjocka .
PLATTA  ut  deg-bitarna  till  runda  kakor  och
lägg  dem  på   bakplåtspappers-klädda  plåtar .
GRÄDDA  kakorna  i  ugnens  mitt  i  ca  10 min.
Låt  svalna .
LÄGG  1  sked  kräm  på  en  kaka  och  lägg  ihop
med  ytterligare  en  kaka .
VID  serveringen  pudra  kakorna  med lite  florsocker
eller   ringla  över  lite  smält  choklad .
mmm.... .

GOD  JUL !
                      LYCKA  TILL !