Å..Å. Denna är go´ må DU tro.
Prova DU att göra den nu inför helgen.
200 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
UGN:150 GRADER.
Så här gör DU:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder
och rör kraftigt.
Blanda mjöl ,bakpulver
och vaniljsocker.
Rör ner detta i smeten
och blanda väl.
Häll smeten i smord och
bröad form och grädda kakan
i nedre delen av ugnen
ca 60 minuter.
Pröva med en sticka!
Stjälp upp kakan och låt
den kallna under formen
på galler.
Sandkakan går bra att frysa.
LYCKA TILL!
lördag 6 november 2010
BACONBURGARE 4 PORT.
Detta är himla gott så det
måste DU prova.
1/2dl ströbröd eller havrekli
1dl vatten
400g blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk råriven lök
8 skivor bacon
smör till stekning
Så här gör DU:
Låt ströbrödet eller havrekliet
svälla i vattnet i 10 minuter.
Rör i färs,ägg,salt,peppar och
lök, blanda väl.
Forma 8 biffar och linda en
baconskiva runt varje.
Stek i smör ca 4 minuter
på varje sida.
SERVERA,med pasta,
blandad med smaksatt
creme fraiche.
Och en grönsallad eller
kokt broccoli.
JÄTTEGOOTT!
LYCKA TILL!
måste DU prova.
1/2dl ströbröd eller havrekli
1dl vatten
400g blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk råriven lök
8 skivor bacon
smör till stekning
Så här gör DU:
Låt ströbrödet eller havrekliet
svälla i vattnet i 10 minuter.
Rör i färs,ägg,salt,peppar och
lök, blanda väl.
Forma 8 biffar och linda en
baconskiva runt varje.
Stek i smör ca 4 minuter
på varje sida.
SERVERA,med pasta,
blandad med smaksatt
creme fraiche.
Och en grönsallad eller
kokt broccoli.
JÄTTEGOOTT!
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)