torsdag 12 november 2020

KÖTTFÄRSPAJ , 4 - 6 PORT .




                              
                                           HEJSAN  !

FÄRDIGKAVLAD  smördeg  är  lätt  att  hantera  och  ger  ett  frasigt  pajlock .    
HÄR  har  jag  gjort  en  köttfärspaj  som  förutom  köttfärs  innehåller  vita  bönor 
i  tomatsås  samt  bacon .
PERFEKT när man har  hungriga  ungdomar  runt bordet .
mmm....! himla gott !

HÄR  ÄR RECEPTET :
1  rulle  färdigkavlad  pajdeg 
FYLLNING :
2  skivade  rödlökar
2  msk  smör/ margarin
500  g  köttfärs
1  tsk  salt,  nymalen  svartpeppar
3  msk  chilisås
1  burk  vita  bönor  i tomatsås ca  400 g
några  droppar  tabascosås 
1  förpackning  tärnad  bacon
PENSLING 
1 uppvispat  ägg,  sesamfrön
TILLBEHÖR 
Strimlad  Isbergs-sallad  tillsammans  med   
gurka,  tomat  och  röd  paprika .

 SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS  rödlöken  mjuk  i  smör  i  en  stekpanna.
Tillsätt  köttfärs  och  rör  under  tiden  med  en  trägaffel
så  att  köttfärsen  blir  smulig .
Smaksätt  med  salt,  peppar  och  chilisås .
TILLSÄTT  vita  bönor  och  smaka  av  med  tabascosås .
Lägg  bacontärningar  i  en  torr  stekpanna,  fräs  dem  knapriga .
LÄGG  köttfärssåsen  i  en  ugnsfast  form , strö  över  bacon  .
Så  här  långt  kan  DU  förbereda .
SÄTT UGNEN  PÅ  225  GRADER 
Skär  remsor  av  smördegen  och  lägg  runt  kanten  på  köttfärsen .
Täck   med  resten  av  degen  och  tryck  till  runt  kanterna .
SPORRA  ut  dekorationer  av  överbliven  deg .
PENSLA  ytan  med  uppvispat  ägg .
Lägg  på  dekorationer,  pensla  dem  och  strö  på  sesamfrön .

GRÄDDA  pajen  mitt  i  ugnen  25 - 35  minuter  tills  den är  gyllengul .
SERVERA  med  en  bladsallad   och  cocktailtomater .

SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA  TILL !