torsdag 17 april 2014

PÅSK - BUFFE' MATJESTÅRTA 8 PERSONER .

Åh , den här är riktigt smaskig !

BOTTEN :
75 g smör / margarin
225 g kavring utan kanter

FYLLNING:
2  GELANTIN-blad
2 burkar matjessill
a' 200 g
1 rödlök
3 msk finhackad gräslök
3 msk finhackad dill
3 dl CREME Fraiche
150 g krämig färskost

GARNERING:
1 burk ansjovis a' 100 g
1/2 rödlök finhackad
2 msk klippt gräslök
citron

Så här gör DU:
SMÄLT smöret/margarinet.
Mixa brödet till smulor och häll i smöret .
Spänn fast ett bakpapper över bottnen  i
en form med löstagbar kant , ca 24 cm i diam.
Tryck ut brödmassan i formen .
Låt stå kallt ca 30 min .
LÅT GELANTIN - bladen  ligga i rikligt med kallt
vatten  5-10 minuter .
Låt sillen rinna av och skär den i små sneda
bitar .
Skala och finhacka löken .
Blanda sill och lök med gräslök och dill .
BLANDA CREME fraiche och färskost .
Låt GELANTINET smälta på låg värme tillsammans
med en liten klick av blandningen .
Vänd ner Sill-röran i resten av CREME fraiche -
blandningen.
BRED ut fyllningen på brödbottnen och släta
till ytan .
LÅT STÅ KALLT I MINST 6 TIMMAR ,
gärna över natten .
GARNERA tårtan inför serveringen .

GLAD PÅSK !

PÅSK - BUFFE ÄGG & LIMERÄKOR 8 PERSONER.

Lime, ger en ny spännande smak på ägghalvorna .

8 hårdkokta ägg
500 g räkor med skal
1 1/2 lime
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
dill till garnering

Så här gör DU:
SKALA och halvera äggen .
Skala räkorna .
Riv skalet av den ena limen
och pressa saften ur 1 1/2 frukt .
Blanda räkor , skal och frukt .
VISPA creme fraiche tills den
blir fast .
Tänk på att den först blir lös men
fortsätt bara vispa så tjocknar den
igen !
Rör ner majonnäs och smaka av
med salt och peppar .
SPRITSA eller klicka kräm på ägg-
halvorna .
Lägg på räkor och garnera med dill .

TREVLIG PÅSK!

PÅSK - BUFFE' ANSJOVISRÖRA MED ÄPPLE 8 PERS.

Fint serverad i snapsglas
eller små bitar knäckebröd .

2 burkar ansjovisfile'  125 g
1/2 äpple
1/2 rödlök
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk kryddkrasse
kryddgrönt till garnering

Så här gör DU:
LÅT ansjovisen rinna av väl.
Finhacka de flesta file'erna men
spara några till garnering.
Finhacka äpple och lök .
BLANDA samtliga ingredienser.
Fördela röran i snapsglas eller
på knäckebröd 
och garnera med ansjovis och kryddgrönt .

TREVLIG  PÅSK !

PÅSK - BUFFE' KRÄMIGA ÄGGFORMAR MED LAX. 8 PERSONER.

PÅSK - BUFFE'
Om Ni inte redan har förberett  !

De här formarna kan stå färdiga i kylen
och bara gräddas när det dags .
Resultatet blir ljuvligt , lent och fint !

8 skivor kallrökt lax
8 stora ägg
50 g finriven parmesanost
1 - 1 1/2 dl vispgrädde
Garnering:
4 skivor kallrökt lax
dillkvistar

Ugn.200 grader

Så här gör Du:
SMÖRA  insidan av 6-8 ugnssäkra portionsformar .
Strimla laxen och fördela i formarna .
KNÄCK  försiktigt ett  ägg i varje form .
Strö över ost och häll på grädde.
Blanda försiktigt med en gaffel, försök att hålla gulan hel .
GRÄDDA mitt i ugnen i vattenbad 18 - 20 minuter .
Äggsmeten ska stelna så pass att den är krämig  ,
men inte torr .
Känn med provsticka  .
Garnera med lax och dill .

Äggformarna  är godast när de fortfarande är lite ljumna .

TREVLIG PÅSK !