onsdag 6 september 2017

VARM CHOKLADBAKELSE MED HALLONSORBET & PISTAGESTRÖSSEL 6 PORT



                      HEJSAN  !

mm...Här  är  en  smarrig  blandning  av  muffins,
kladdkaka  och  chokladsås.
Använd  aluminiumformar  eller  små  SUFFLE'FORMAR .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100 g  choklad (70%kakao)
100 g  smör/margarin,
½ dl  rörsocker/strösocker,
½ tsk salt,
½ dl  vetemjöl,
½  tsk  bakpulver,
2  msk  kakao + 2  msk  till  formarna,
2  ägg,
2  äggulor ,
½  msk  smält  smör/margarin,

TILL  SERVERING :
½  dl  pistaschnötter,
300 g  hallonsorbet,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader.
Hacka  chokladen .  Smält  den  med  100 g  smör/
margarin  i  en  kastrull .
Rör  i  socker  och  salt  så  att  det  smälter .
Låt  svalna  en  aning .
SIKTA  mjöl,  bakpulver  och  2  msk  kakao
genom  en  sil.
TILLSÄTT  äggen  och  de  2  äggulorna,  vispa
till  en  slät  smet.
PENSLA  formarna  med  ½  msk  smör/margarin
strö-a  med  kakao .
FYLL  formarna  med  smet .  Grädda  dem  strax 
före  servering  mitt  i  ugnen  9  minuter.
Bakelserna  ska  vara  såsiga  i  mitten  och  fasta
runt  om.
Låt  Bakelserna  stå  2  min.  före  servering,  då
lossnar  de  lättare  från  formarna.
GROVHACKA  pistaschnötterna.
VÄND  bakelsen  upp och  ner  på  en  tallrik  och
servera  med  pistaschnötter  och  hallonsorbet.

LYCKA  TILL !
                              himla  gott !