onsdag 6 september 2017
VARM CHOKLADBAKELSE MED HALLONSORBET & PISTAGESTRÖSSEL 6 PORT
HEJSAN !
mm...Här är en smarrig blandning av muffins,
kladdkaka och chokladsås.
Använd aluminiumformar eller små SUFFLE'FORMAR .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g choklad (70%kakao)
100 g smör/margarin,
½ dl rörsocker/strösocker,
½ tsk salt,
½ dl vetemjöl,
½ tsk bakpulver,
2 msk kakao + 2 msk till formarna,
2 ägg,
2 äggulor ,
½ msk smält smör/margarin,
TILL SERVERING :
½ dl pistaschnötter,
300 g hallonsorbet,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen . Smält den med 100 g smör/
margarin i en kastrull .
Rör i socker och salt så att det smälter .
Låt svalna en aning .
SIKTA mjöl, bakpulver och 2 msk kakao
genom en sil.
TILLSÄTT äggen och de 2 äggulorna, vispa
till en slät smet.
PENSLA formarna med ½ msk smör/margarin
strö-a med kakao .
FYLL formarna med smet . Grädda dem strax
före servering mitt i ugnen 9 minuter.
Bakelserna ska vara såsiga i mitten och fasta
runt om.
Låt Bakelserna stå 2 min. före servering, då
lossnar de lättare från formarna.
GROVHACKA pistaschnötterna.
VÄND bakelsen upp och ner på en tallrik och
servera med pistaschnötter och hallonsorbet.
LYCKA TILL !
himla gott !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)