torsdag 8 november 2018

KRÄMIG NÖTKAKA MED APELSINGRÄDDE, 8-10 BITAR. (Fars dag )




                        HEJSAN !

En himmelsk kaka som ska vara lite kladdig i mitten.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl  hasselnötter
1 dl smör & rapsolja
2 dl strösocker
3 ägg
250 g kesella kvarg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
1/2 tsk bakpulver
TILL SERVERING :
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.  Mixa 2 dl av nötterna och
rör ihop med  smör & rapsolja  och  socker.  Tillsätt  äggen
ett i taget och hälften av kvargen .
Blanda  mjöl, salt och bakpulver och rör ner i smeten .
HÄLL den i en smord och bröad form med löstagbar kant,
ca 24 cm i diameter .  Grovhacka resten av nötterna och strö
över smeten. GRÄDDA  kakan i mitten av ugnen 18- 20 min.
LÅT svalna.  Vispa grädden och rör ner florsocker, resten av
kvargen  och apelsinskal.  SERVERA apelsingrädden till tårtan.

LYCKA TILL !
,