HEJSAN !
MUMSIG paj med mycket smak , här använder jag
FILODEG som ger ett fint å frasigt pajskal .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 ark filodeg
2 tsk olja
200 g nötfärs
1 dl tomatsås med örtkryddor
salt , peppar
1 röd paprika
2 msk grovt riven parmesanost
UGN : 225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR filodegen i 6 kvadrater, ca 12 x 12 cm .
Pensla degplattorna med olja och lägg vardera
tre plattor i två små pajformar .
Vrid varje blad en aning så att kanten blir flikig .
Tryck försiktigt så att degen formar sig efter
pajformens botten .
Se till att de inte får för mycket färg .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 5 min.
Se till att de inte får för mycket färg.
STEK färsen smulig i stekpanna .
Blanda ner tomatsåsen och smaka av med salt
och peppar .
HALVERA kärna ur och skölj paprikan .
Koka halvorna i vatten ca 5 minuter.
LÅT ligga i en plastpåse 5 minuter , så skalet lossnar.
Dra av skalet och skär paprikahalvorna i långa strimlor.
FÖRDELA köttfärssåsen i de båda pajskalen .
Toppa med paprika och strö över lite parmesan .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !