torsdag 16 maj 2019

CHERRY CHEESECAKE, CA 12 BITAR .




                     HEJSAN !

mmm.... Testa en nyttig kaka utan vetemjöl och socker !

HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTEN :
4 dl riven kokos
3 msk honung
citronskal från 2 citroner, finrivet

FYLLNING :
8 dl cashewnötter
6 msk citronjuice
2 dl vatten
2 msk solros- eller soja- LECETIN
1 /2 dl kokosolja, flytande
15 körsbär, urkärnade (eller andra valfria bär)

TOPPING ;
2 msk CHIA- frön, malda
40 körsbär (eller andra valfria bär )

DEKORERING ;
ca 10 färska körsbär (eller andra valfria bär)

SÅ HÄR GÖR DU :
KÖR riven kokos med honung och rivet citronskal
i matberedaren.  Tryck ut som botten i en springform.
SMÄLT kokosoljan över ett ljummet vattenbad.
Mixa ingredienserna till fyllningen i en mixer.
Använd så lite vatten som möjligt. Bred ut fyllningen
på bottnen.
KÄRNA ur körsbären och tryck ned i cheesecaken .
Ställ in i frysen och låt stelna i ca 2 timmar.
TILL TOPPINGEN ;
MAL CHIA-frön  i en elektrisk kaffekvarn eller mortel.
Kärna ur körsbär och mixa CHIA -frön och körsbär till
en sylt .  Bred på  som ett översta lager på kakan .
Ställ in  i frysen  i ca 6 timmar till.
OM Du förvarar kakan i frysen ta ut den och låt tina
ca 30-60 minuter före servering.
DEKORERA  gärna med färska körsbär .

ALL LYCKA TILL !