tisdag 19 april 2016
CASHEWRUTOR MED INGEFÄRA OCH APELSIN 32 ST .
HEJSAN !
Gillar Ni nötter ?
Prova att göra dessa - utan ugn !
VARSÅGODA :
1 apelsin + rivet skal .
4 dl cashewnötter ,
100 g torkade aprikoser ,
1 msk riven färsk ingefära ,
150 g mörk choklad ,
70 % kakaohalt .
Så här gör DU:
MIXA apelsinsaft , nötter, aprikoser och ingefära
i matberedare till en jämn smet.
Forma smeten till en rektangel , ca 1 cm tjock .
SMÄLT chokladen i vattenbad och bred den över
nötmassan .
Strö på apelsinskalet och ställ kallt .
SKÄR i rutor och förvara dem kallt .
mmm.... så goda .
LYCKA TILL !
HAMBURGARE MED ÄPPELTSATIKI 4 PORT.
HEJSAN !
Det här var jättegott , smaka Ni också !
VARSÅGODA :
1 msk smör/margarin ,
4 färska hamburgare , ca 500 g ,
salt å svartpeppar ,
4 salladsblad ,
ärtskott ,
1 rött äpple ,
10 rädisor ,
1 rödlök ,
ÄPPELTSATSIKI :
1/2 rött äpple ,
3 cm purjolök ,
1/2 - 1 vitlöksklyfta ,
1 dl turkisk yoghurt , 10 % fetthalt ,
salt å peppar .
Så här gör DU:
ÄPPELTSATSIKI :
Tärna äpplet fint .
Strimla purjolöken och finhacka vitlöken .
Blanda allt i en skål och tillsätt yoghurt, salt och peppar .
Ställ åt sidan .
STEK hamburgarna i smör ca 3- 4 min per sida .
Salta och peppra .
FÖRDELA salladsbladen på ett uppläggningsfat .
Garnera med lite ärtskott .
Skiva äpple, rädisor och rödlök .
LÄGG hamburgarna på salladsbladen .
Toppa med en klick tsatsiki , lägg äppelskivor , rädisor
och rödlök runt om .
LYCKA TILL !
KYCKLINGSALLAD MED CURRYSÅS 4- 6 PERSONER.
HEJSAN !
Det här är bra bjudmat tycker jag , - dessutom vacker
när man lägger de olika ingredienserna i grupper
på en stor bricka eller två stora fat !
Varsågoda !
1 stor grillad eller kokt kyckling eller två små ,
8 tomater ,
1 stor gurka ,
30 champinjoner ,
1 paket bacon ,
1 röd, 1 gul, 1 grön paprika ,
huvudsallad eller isbergssallad ,
CURRY-SÅS :
4 dl mild yoghurt ,
2- 3 msk curry ,
salt ,
svartpeppar ,
lite socker = knivsudd ,
Så här gör DU:
TA av skinnet från kycklingen och dela köttet i mindre bitar.
SKÄR tomaterna i klyftor , gurkan i skivor och paprikorna
i ringar .
SKIVA champinjonerna .
LÄGG upp alltsammans på fat eller på en stor bricka tillsammans
med salladsbladen som först delas i mindre bitar .
KLIPP baconskivorna i tärningar och knaper- stek dem .
STRÖ bacontärningarna över kycklingen .
RÖR samman ingredienserna till curry-såsen .
Smaka av och häll upp i en skål .
LYCKA TILL !
Hoppas att det smakar !
Det här är bra bjudmat tycker jag , - dessutom vacker
när man lägger de olika ingredienserna i grupper
på en stor bricka eller två stora fat !
Varsågoda !
1 stor grillad eller kokt kyckling eller två små ,
8 tomater ,
1 stor gurka ,
30 champinjoner ,
1 paket bacon ,
1 röd, 1 gul, 1 grön paprika ,
huvudsallad eller isbergssallad ,
CURRY-SÅS :
4 dl mild yoghurt ,
2- 3 msk curry ,
salt ,
svartpeppar ,
lite socker = knivsudd ,
Så här gör DU:
TA av skinnet från kycklingen och dela köttet i mindre bitar.
SKÄR tomaterna i klyftor , gurkan i skivor och paprikorna
i ringar .
SKIVA champinjonerna .
LÄGG upp alltsammans på fat eller på en stor bricka tillsammans
med salladsbladen som först delas i mindre bitar .
KLIPP baconskivorna i tärningar och knaper- stek dem .
STRÖ bacontärningarna över kycklingen .
RÖR samman ingredienserna till curry-såsen .
Smaka av och häll upp i en skål .
LYCKA TILL !
Hoppas att det smakar !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)