onsdag 1 november 2017
APELSINTÅRTA 12 BITAR .
HEJSAN !
Snabbt och enkelt gör Du den här saftiga
tårtan med hjälp av en färdig tårtbotten .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 färdig sockerkaksbotten ,
10 apelsiner ,
3/4 liter vispgrädde ,
2 tsk vaniljsocker ,
1 1/4 dl apelsinjuice ,
3 msk apelsinlikör ,
1 tårtbotten (skuren i 2 bottnar )
6 msk apelsinmarmelad ,
några strimlor apelsinskal (riktigt tunna)
från en väl tvättad apelsin ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA apelsinen så att allt det vita
och hinnan under skalet följer med .
VISPA grädde och vaniljsocker hårt .
Blanda apelsinjuice och apelsinlikör och
dränk tårtbottnarna med blandningen .
LÄGG en botten på ett fat .
Lägg 2/3 av apelsinskivorna på botten .
Bred ut 1/3 av grädden ovanpå .
Lägg på den andra bottnen .
Bred ut resten av grädden på tårtan .
GARNERA tårtan med resten av apelsin-
skivorna i en ring .
VÄRM marmeladen på låg värme tills den
börjar bli lös .
Pensla apelsinskivorna med den .
Strö över apelsinstrimlorna i mitten på tårtan .
VARSÅGODA !
och
LYCKA TILL !
HAVSGRYTA FRÅN SMÖGEN 4 PORT.
HEJSAN !
JÄTTEGOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 hg torsk ,
1 purjolök ,
2 msk smör /margarin ,
1 msk vetemjöl ,
2 dl vispgrädde ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
1/2 dl chilisås ,
1 msk pressad citron ,
1 burk musslor ,
5 hg oskalade räkor ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR fisken i bitar .
Ansa och strimla purjolöken .
Fräs den i smör/margarin och strö över mjölet .
LÄGG i fisken samt tillsätt grädde, salt, peppar,
chilisås och citronsaft .
Låt fisken koka på svag värme ca 6 - 8 minuter .
SKALA räkorna och blanda ner dem tillsammans
med musslorna (utan spad) i grytan .
Låt allt bli genomvarmt men inte koka .
SERVERA GRYTAN med kokt potatis eller ris .
EFTERRÄTTEN :
Det blir vaniljglass och varm chokladsås .
SÅ HÄR GÖR DU SÅSEN :
Blanda 1/2 dl kakao ,
1/2 dl socker ,
och 1/2 dl vatten i en kastrull .
Koka upp under omrörning och såsen är klar .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)