måndag 10 september 2018
KRYDDIG KYCKLINGGRYTA MED KOKOS, 6 PORT.
HEJSAN !
Vilken härlig doft som sprider sig i köket - curry,
kardemumma, koriander och kokos !
Använd gärna kycklingdelar i stället för hel kyckling
så går det lättare .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olja
1/2 tsk kardemumma
1 tsk koriander
2-3 tsk färsk riven ingefära
eller 1 tsk malen
1/2 msk gurkmeja
1-2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1/2- 1 grön chilipeppar
2 1/2 dl kokosmjölk, krämig
1, 2 kg kycklingdelar ben och lår
1 msk smör/margarin
salt å vitpeppar
2 skivade salladslökar
SERVERING:
jasminris eller råris
mango chutney
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS lök och vitlök i olja i en gryta .
Blanda i kryddorna och låt dem fräsa med en stund.
Tillsätt vatten och buljongtärning.
Kärna ur och finhacka chilin.
Tillsätt den och kokosmjölken.
BRYN kycklingdelarna i matfett i en stekpanna .
Salta och peppra och lägg över delarna i grytan .
Låt koka sakta under lock ca 30 min. Rör då och då.
BLANDA i salladslöken och koka upp .
SERVERA med ris, mango chutney och gärna en
sallad av tomat , HARICOTS VERTS och rödlök.
LYCKA TILL !
KASSLERGRATÄNG MED CURRY & MANGOSÅS, 4 PORT.
HEJSAN !
Tänka sig ; en värmande gryta eller en gyllene gratäng
mitt på bordet bland levande ljus - vilken trevlig middag
i höstrusket .
Här har jag hällt över en orientalisk kryddad sås med
mangotärningar och lagom sting av tabasco.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler
MANGOSÅS :
1 nästan mogen mango (eller 1 paket fryst)
2 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk orientalisk curry
2 msk TOMATPURE
1 msk smör/margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
2 stänk tabasco, ca 2 krm
1 dl riven ost
1 msk kokosflingor
SERVERING :
kokt ris, färsk spenat och aubergine
UGN :225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA kasslern och lägg den på ett ugnssäkert fat .
MANGOSÅS :
Skala och skär mangon i småbitar.
Fräs mango, vitlök, curry och TOMATPURE
i matfettet i en kastrull .
Tillsätt grädde och smaka av med salt och tabasco.
HÄLL såsen över kasslern och strö över osten
och kokosflingorna . Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
SERVERA med ris och färska spenatblad, gärna
med vitlöksstekt aubergine .
Smaklig Måltid och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)