HEJSAN !
KOLJA - ÄTER VI INTE FÖR OFTA , MEN
NÄR JAG LAGAR DEN , ÄR DET SÅ HIMLA GOTT .
DET FÅR BLI LITE OFTARE .
HÄR ÄR RECEPTET :
400- 500 g KOLJAFILE'
Fryst eller färsk
1 tsk salt
1 msk pressad citron
1 msk senap
2 dl CREME FRAICHE
1 msk kapris
1/2 dl hackad dill, eller
2 tsk torkad
2 dl rivet dagsgammalt bröd
1 1/2 dl riven ost.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
LÄGG fisken i en ugnssäker form .
STRÖ på salt och droppa över citronsaft .
BRED senap på fisken .
RÖR CREME FRAICHE smidigt och
blanda i kapris och dill .
BRED blandningen över fisken och grädda
mitt i ugnen ca 10 minuter .
BLANDA rivet ljust bröd med ost och strö över.
GRÄDDA ytterligare ca 10 minuter.
SERVERA med kokta potatis och en
blad-
sallad med några kuber fetaost i . mmm... !
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !