måndag 29 februari 2016

MOROTS- & KANELMUFFINS 16 ST .


HEJSAN!
Morot- & kanelmuffins,  är  gott  till både kakao och kaffe .
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ÄGG ,
2 DL SOCKER ,
1/2 DL SMÄLT SMÖR , ELLER FLYTANDE MARGARIN,
1 DL FILMJÖLK , GÄRNA LÄTTFIL ,
3 DL VETEMJÖL ,
1 TSK KANEL ,
1 1/2 TSK  BAKPULVER ,
1 DL  FINRIVNA  MORÖTTER ,
GARNERING :
1 TSK  FLORSOCKER ,
0,5 TSK  KANEL .
SÅ  HÄR  GÖR  DU:
VISPA  ägg  och  socker  i  en  bunke. HÄLL i  smör  och  fil .RÖR  i  mjölet
blandat  med  kanel  och  bakpulver .   BLANDA  i  morötterna  .
STÄLL  muffinsformar  på  en  plåt .  FÖRDELA  smeten  i  dem .  SÄTT  in 
plåten  i  mitten  av  ugnen  och  GRÄDDA  10 - 12  minuter .  BLANDA  flor-
socker  och  kanel  och  sikta  över  muffinsen  när  den  svalnat .
 HOPPAS  ATT  NI  GILLAR  DEM !    LYCKA  TILL !