måndag 9 mars 2009

KYCKLINGPIZZA MED MYNTASÅS.

Föregående recept hänger ihop med detta.

1 sats pizzadeg
1 påse tandori
kryddmix
1/2 dl vatten
1 msk olivolja
600 g kycklinglårfile
strimlade
1 1/2 dl pizzasås från
burk eller chilisås
200 g Gratella pizzaost
175 g färska champinjoner skivade
(kan uteslutas)
1gul och1 grön paprika i ringar.
MYNTASÅS:
2 dl matyoghurt
2 msk färsk mynta finhackad
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar .
UGN:250 GRADER.
Så här gör Du :
Blanda ihop såsen och ställ den kallt .
Värm ugnen .
Sätt in en plåt i mitten av ugnen .
Kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper.
Blanda kryddmix,vatten,olja och
strimlat kycklingkött.
Bryn köttet snabbt i en stekpanna med lite olja.
Bred pizzasås på degen men inte ända ut i kanten .
Strö över ost och champinjoner
Fördela köttet ovanpå.
För över bakplåtspappret med pizzan
till den heta plåten .
Grädda pizzan ca 10-12 min.
så att kycklingköttet blir färdigstekt .
Fördela paprikaringaröver pizzan
och servera med sås och sallad .

TREVLIG SAMVARO .

PIZZADEG+KYCKLINGPIZZA MED MYNTASÅS.

En pizza för långpannan
det låter väl bra !

DEG:
6-7 dl vetemjöl
25 g jäst
2 msk rapsolja
eller olivolja
1/2 tsk salt
2 1/2 dl vatten
SÅ HÄR GÖR DU:
Lägg vetemjöl ,jäst,olja och salt
i en matberedare eller skål.
Värm vattnet till 37 grader
och häll i .
Blanda alla ingredienserna väl
tills degen blir smidig .
Låt degen jäsa 1 timme.
Knåda degen och forma till önskad storlek .

Ett litet TIPS:
Pizzadegen kan med fördel göras på kallt
degspad och jäsa övertäckt i kylen över natten
eller från morgonen till kvällen .
Den blir bara bättre av att få jäsa länge.