onsdag 25 oktober 2017

FISKGRATÄNG MED PEPPARROTSKESO, 4 PORT.



                HEJSAN  !

Smaka på det här !
Så himla gott , kan Du tro !

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g fryst TORSKRYGGSFILE' .
1 liten grön squash ,
2 små morötter ,
1 äpple ,
1 tsk olivolja ,
salt,
svartpeppar ,
1 liten burk naturell Keso , 250 g
100 g yoghurt färskost ,
1 msk  riven pepparrot ,
1 msk hackad gräslök.

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA fisken .
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skär squash i slantar .
Skala och skär morötter i slantar .
Skär äpplet i tunna skivor .
Lägg squash, morötter och äpple
i en ugnsfast form .
Häll på olja och strö på salt och peppar .
FÖRDELA  torsk-FILEERNA  på grönsakerna.
Blanda ihop keso, färskost och pepparrot.
Smaka  av med salt och peppar .
Fördela över fisken och strö på gräslök.
SÄTT IN I UGNEN 20 MIN.

LYCKA TILL !

AVOKADO- OCH CRABSTICKSALLAD, 2 PORT.



                  HEJSAN !

Inte dumt alls ! mmm...

HÄR ÄR RECEPTET :
1 Avokado ,
100 g CR ABSTICKS ,
1 msk hackad dill,
2 msk gräddfil ,
1 msk lättmajonnäs ,
en fjärdedels citron ,
50 g sallad,
DEKORATION :
citronskivor och dill,

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA avokadon och skär i skivor .
Skär CRABSTICKS i stavar .
Blanda avokado, dill ,gräddfil och
majonnäs i en skål .
SMAKA av med salt, peppar och lite citronsaft.

SERVERA med sallad och Dekorera
med citronskivor och dill .

Hoppas att det smakar !
LYCKA  TILL !

FILLIMPA 2 LIMPOR .



                 HEJSAN !

Smaka  på  detta  gör-goa  bröd ,
Du  tror  det  inte !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3 1/2  dl  rågsikt ,
1  dl Kruska-kli ,
0,5  dl  vetegroddar ,
2  tsk  salt ,
4  tsk  bikarbonat ,
1  äpple ,
2  dl  Kokos-mjöl ,
2  dl  majsmjöl ,
1  dl  Mandel-mjöl ,
2 ,5  dl  Rågkross ,
1 dl hackade torkade aprikoser,
1 dl solrosfrön ,
0,5  dl  CHIAFRÖN ,
0, 5 dl mörk sirap ,
1 liter FJÄLLFIL ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen på 200 grader .
BLANDA  ihop alla ingredienser i en skål
och fördela smeten i 2 brödformar .
SÄTT in längst ner i ugnen i ca 50 minuter
eller tills brödet är klart .
LÅT svalna och skär upp brödet i 15 skivor
per limpa .

LYCKA TILL !