Makalöst ... mmm så gott !
1 färsk ananas
1 msk smör /raps
1 dl kokos
1/2 liter vaniljglass
2 dl meze yoghurt
eller turkisk yoghurt
1 tsk kardemumma ,stött
ROSTA kokosen i torr , varm stekpanna .
Skär ananasen i 4 klyftor och pensla
snittytorna med smör/raps.
GRILLA ca 3 min på varje sida .
Låt glassen halvtina .
Blanda den med yoghurt och kardemumma .
Strö kokosen över ananasen och servera med
glassen .
LYCKA TILL!
torsdag 29 maj 2014
GRILLAD LAMMSTEK MED CHIMICHURRI 6-8 PERSONER.
CHIMICHURRI är en vitlöksdoftande sås.
Underbart god till grillat kött .
1 kg urbenad lammstek
1 msk smör/raps
1 tsk salt
CHIMICHURRI:
2 hackade vitlöksklyftor
4 msk smör/raps
2 msk pressad citronsaft
1/2 hackad röd chili
2 msk hackad oregano
1/2 tsk salt
Så här gör Du:
VIK ut köttet .
Pensla med smör /raps och salta .
GRILLA över glöd ca 5 minuter på varje sida .
Lägg köttet vid sidan av glödbädden och fortsätt
grilla tills innertemperaturen är 60 grader .
Låt vila ca 5 minuter .
FRÄS vitlöken i smör/raps .
Rör ner övriga ingredienser .
Skär köttet i skivor och lägg på ett fat .
HÄLL den varma såsen över köttet .
SERVERA med grillade grönsaker .
LYCKA TILL !
Underbart god till grillat kött .
1 kg urbenad lammstek
1 msk smör/raps
1 tsk salt
CHIMICHURRI:
2 hackade vitlöksklyftor
4 msk smör/raps
2 msk pressad citronsaft
1/2 hackad röd chili
2 msk hackad oregano
1/2 tsk salt
Så här gör Du:
VIK ut köttet .
Pensla med smör /raps och salta .
GRILLA över glöd ca 5 minuter på varje sida .
Lägg köttet vid sidan av glödbädden och fortsätt
grilla tills innertemperaturen är 60 grader .
Låt vila ca 5 minuter .
FRÄS vitlöken i smör/raps .
Rör ner övriga ingredienser .
Skär köttet i skivor och lägg på ett fat .
HÄLL den varma såsen över köttet .
SERVERA med grillade grönsaker .
LYCKA TILL !
GRILLAD PURJOLÖK MED BARBECUESMÖR 4 PORT.
Hej igen !
Det här var riktigt gott !
4 purjolökar
2 msk Smör/Rapsolja
BARBECUESMÖR:
75 g rumsvarmt smör
1 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk rivet citronskal
2 krm Sambal Oelek
1/2 tsk saltflingor
Så här gör Du:
VISPA smöret luftigt med elvisp.
Rör i kryddorna .
Pensla purjolökarna med smält smör .
GRILLA dem mjuka ca 10 minuter .
Ytterbladen ska vara nästan svarta .
Skär ett snitt på längden i varje purjolök
och ät det mjuka innanmätet med en klick
barbecuesmör .
mmm... så himla gott !
LYCKA TILL!
Det här var riktigt gott !
4 purjolökar
2 msk Smör/Rapsolja
BARBECUESMÖR:
75 g rumsvarmt smör
1 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk rivet citronskal
2 krm Sambal Oelek
1/2 tsk saltflingor
Så här gör Du:
VISPA smöret luftigt med elvisp.
Rör i kryddorna .
Pensla purjolökarna med smält smör .
GRILLA dem mjuka ca 10 minuter .
Ytterbladen ska vara nästan svarta .
Skär ett snitt på längden i varje purjolök
och ät det mjuka innanmätet med en klick
barbecuesmör .
mmm... så himla gott !
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)