torsdag 31 oktober 2019

ÄPPELGLÖGG ,CA 8 DL



                HEJSAN !

Varmt & gott ,  mysigt  soffläge  eller utflyktsdags ?
Då passar värmande koppar fulla av smak .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl vatten
2 krm kardemummakärnor
2 kanelstänger
1 citron
7 äpplen
1 msk honung.

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten , kardemumma och kanel
och låt sjuda i 5 minuter .
Skala citronen och centrifugera den och äpplena.
HÄLL ner juicen i kryddlagen och värm
tillsammans med honungen .
SILA OCH SERVERA .
ta med i termosen .

LYCKA TILL !


KRÄMIG HALLONDRÖM, CA 8 DL.



                      HEJSAN !

Detta är verkligen en dröm .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
5 dl hallon
400 ml kokosmjölk
1/2 dl linfrö
1/2 dl solroskärnor

SÅ HÄR GÖR DU :
Knäck äggen och mixa alla
ingredienser i en mixer .
mmm...!
LYCKA TILL !

ROTFRUKTSPYTT MED STEKT ÄGG. 4 PERS.



                   HEJSAN !

Smaka på det här ,  himla gott var det .

HÄR ÄR RECEPTET :
4 morötter
1 bit kålrot
1 stor palsternacka
4 stora potatisar
1 squash
2 - 3 msk smör /margarin
salt å peppar
2 finhackade rödlökar
2 vitlöksklyftor
4 ägg
inlagda rödbetor
bröd

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR rotfrukter och squash i små tärningar.
Stek i smör i en stekpanna, lite i taget, tills
allt fått färg .  Salta och peppra.
Stek rödlöken .
LÄGG allt i en långpanna och stek i ugn i
200 grader 15 minuter .
Tillsätt pressad  vitlök .
SERVERA med stekta ägg, rödbetor och bröd .

SMAKLIG MÅLTID !

SNABB ÄPPELKAKA , MED SYRLIG YOGHURTGRÄDDE, Ca 10-12 BITAR.



                         HEJSAN !

Visste Du att  60 %  av svenskarna tycker
att fika är ett fantastiskt sätt  att  umgås på .
Jag får hålla med !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
3 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 syrliga äpplen
2 msk pärlsocker
kanel
100 g smör / margarin
SYRLIG YOGHURTGRÄDDE :
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt
1 1/2 tsk vaniljsocker

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ och bröa en rund form med löstagbar kant.
SÄTT ugnen på 175 grader.
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke och
vänd ner i äggsmeten .  HÄLL smeten i formen .
SKALA och kärna ur  äpplena .
Skär dem i tunna klyftor och fördela över smeten .
Strö över pärlsockret  och  pudra över kanel .
HYVLA över smöret och grädda kakan mitt i
ugnen i ca 35 minuter .
YOGHURTGRÄDDE :
VISPA grädden och rör sedan ner yoghurten och
vaniljsockret .
SERVERA  kakan ljummen med en klick yoghurt-
grädde .  Garnera eventuellt med lite citronmeliss.

LYCKA TILL !