fredag 14 februari 2020
FATTIGA RIDDARE MED KARDEMUMMA 4 PERS.
HEJSAN !
För mig ett barndomsminne, mmm...gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 skivor torrt vitt formbröd
2 dl mjölk
1 tsk malen kardemumma
2 msk socker
2 - 3 ägg
smör eller margarin till stekning
TILL SERVERING , Sylt.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG de torra brödskivorna i blöt i ljummen
mjölk med kardemumma och socker 10 min.
VISPA ihop äggen, låt brödskivorna rinna av
och vänd dem i äggsmeten .
STEK dem guldgula på båda sidor och
servera varma med sylt .
LYCKA TILL !
HALLONBULLAR, 30 ST .
HEJSAN !
Gör någon glad , - DIG Själv kanske , -och bjud på ljuvliga
hjärtformade bullar , - idag på
Alla Hjärtans Dag !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl mjölk
1 msk malen kardemumma
50 g jäst
1 /2 tsk salt
1 1/2 dl strösocker
150 g smör/margarin
1 ägg
11 - 12 dl vetemjöl
FYLLNING :
100 g smör
100 g hallon, frysta, tinade
1 dl rörsocker
PENSLING :
1 ägg
3 msk pärlsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
VÅRM mjölken tillsammans med kardemumma till 37 grader.
SMULA ner jästen i en degbunke .
Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp .
TILLSÄTT salt, socker, rumsvarmt smör, ägg och det mesta av mjölet.
Arbeta till en blank och smidig deg som släpper bunkens kanter .
Låt jäsa under bakduk , ca 45 minuter .
FYLLNING : Mixa eller blanda rumsvarmt smör, hallon och rörsocker.
TA upp degen på mjölat bakbord .
Dela den mitt itu och kavla ut varje bit till en degplatta .
Bred på fyllningen.
SKÄR degen i 3 cm breda remsor .
Rulla in mot mitten från båda håll .
Tryck till en spets i nederkanten så de får en hjärtform .
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper .
Låt jäsa 30 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
PENSLA bullarna med ägg och strö över pärlsocker .
Grädda i ca 10 minuter .
LYCKA TILL !
Bullarna går utmärkt att frysa .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)