tisdag 16 januari 2018
KÖTTFÄRSGRATÄNG MED VINTERSALLAD, 4 PERS.
HEJSAN !
Denna är mmm....himla god !
Prova
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
1 burk krossade tomater ,
300 g nötfärs ,
1 köttbuljongtärning ,
1/2- 1 tsk curry ,
1/2 - 1 tsk paprikapulver ,
1 krm svartpeppar ,
1/2 tsk salt ,
1 msk vetemjöl ,
ROTSAKSMOS :
500 g potatis ,
200 g selleri ,
100 g palsternacka ,
2 dl mjölk ,
1 morot ,
peppar ,
1 dl riven ost ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA löken .
Koka upp tomatkrosset .
Lägg i löken och klicka ner färsen .
Tillsätt buljongtärning och kryddor
eventuellt salt .
Koka ca 10 minuter .
Red av med vetemjöl och koka
ytterligare 5 minuter .
SKÄR potatis , selleri och palsternacka
i mindre bitar .
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Mosa rotsakerna .
Späd med mjölk .
Grov-riv moroten och blanda i .
Smaksätt med salt och peppar .
HÄLL köttfärsröran i en ugnssäker form .
Bred över moset .
Strö över osten .
GRÄDDA i 225 grader ca 15 minuter.
SERVERA med
VINTERSALLAD :
1 klyfta isbergssallad
2 stjälkar blekselleri ,
100 g brysselkål ,
1 röd paprika ,
citron,
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA salladen , skär bleksellerin i tunna skivor,
brysselkålen och paprikan i fina strimlor .
BLANDA i en skål .
Pressa över citron.
LYCKA TILL !
POTATIS- & TOMATGRATÄNG, 4 PERS.
HEJSAN !
Den här är käck , väldigt god dessutom,
Du kan bjuda den till vad Du känner för.
Kött, korv, fisk eller som den är .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 stora potatisar ,
4 stora tomater ,
1-2 gula lökar ,
1-2 vitlöksklyftor ,
2 msk matolja ,
1/4 tsk torkad oregano,
salt och peppar ,
1/2 dl olivolja ,
GARNERING :
3 msk hackad färsk basilika
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA potatisen och skär den i
ett par mm tjocka skivor .
Skär tomaterna i 1/2 cm tjocka skivor .
Skala och finhacka löken .
SÄTT ugnen på 200 grader .
Smörj en gratängform med lite matolja.
Lägg den hackade löken i botten på
formen och varva potatis, tomatskivor
och finhackad vitlök ovanpå .
Krydda med oregano, salt och peppar
och ringla över olivoljan .
GRÄDDA formen i ugnen tills potatisen
är mjuk, ca 45 minuter .
Strö över hackad färsk basilika och
servera gratängen till vad Du vill
+ gärna gröna blad.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)