HEJSAN !
DENNA kaka bakar vi alltid till Jul, i god tid så den kan stå till sig
en vecka i rumstemperatur .
Vad namnet plum kommer ifrån vet jag inte
men vi har alltid kallat den Plum ?? - kaka .?
Farmor , mormor har alltid sagt Plumkaka ?
DU kan spara den till Julen om DU vill
men ha den i kylen då !
TA framkakan några dagar före Jul och
ha den i rumstemperatur .
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g smör/margarin
250 g socker
4 ägg
250 g mjöl
1 tsk bakpulver
50 g mandel grovt hackad
100 g russin
*3 msk madeira eller konjak
*(kan uteslutas)
35 g pomeransskal
50 g sukat
50 g mörk choklad
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT russinen dra i konjak eller madeira
över natten .
RÖR socker och smör vitt och pösigt ,
rör ner äggen ett åt gången .
TA ifrån lite mjöl och blanda och blanda
det med frukterna .
RESTEN av mjölet blandas med bakpulver
och rörs ner i degen .
TILL sist rörs de mjölade frukterna ner i degen
och smeten klickas i en välsmord och bröad form.
SÄTT kakan i KALL UGN , när temperaturen
når 160 grader ska kakan stå inne i ytterligare
1 1/2 timme , mm..så god !
LYCKA TILL !
GOD JUL !