HEJSAN !
Det här hade jag aldrig ätit, men en gång för längesen
fick jag smaka det hemma hos min dotter .
Så himla gott !
Då fick jag receptet från henne .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 burkar kikärter a' 400 g
100 g mandel
1 tsk mald ingefära
1 tsk spiskummin
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 msk ströbröd
1/2 dl rapsolja
TILLBEHÖR :
Mat-vete
sallad med apelsin
cocktailtomater, oliver, persilja
och granatäpplekärnor
VITLÖKSSÅS :
2 dl Turkisk Yoghurt
2 vitlöksklyftor , pressade
2-3 cm riven ingefära
1 - 2 kläm på akacia honung, flytande
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL av vätskan från kikärterna och mixa
dem med mandeln i en matberedare .
Tillsätt ingefära , spiskummin, ägg, potatismjöl
och ströbröd och blanda om .
Forma smeten till bollar .
STEK kikärtsbollarna till fin färg i en stekpanna
med rapsolja .
SERVERA falafeln med vitlökssås, kokt mat-vete
och en sallad med apelsin, cocktailtomater, oliver,
persilja och granatäpplekärnor .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !