söndag 9 februari 2020
KIWI - SMOOTHIE, 1 PERSON.
HEJSAN !
Färgglada Drinkar för Kropp och Knopp !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 kiwifrukter
1 banan
1 - 2 dl vaniljyoghurt
några iskuber .
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA frukterna / bären med is
om de inte är frysta .
(Tillsätt yoghurt/ mjölk /vatten )
Häll upp i glas, dekorera och servera .
LYCKA TILL !
HALLON-SMOOTHIE, 1 PERSON.
HEJSAN !
Färgglada drinkar
för
kropp och knopp !
HALLON SMOOTHIE
SÅ HÄR GÖR DU :
1 / 2 paket frysta Hallon,
(används färska tillsätt is)
1 banan
1 - 2 dl vaniljyoghurt efter
önskad konsistens
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA frukterna /bären med is
om de inte är frysta .
(Tillsätt yoghurt/ mjölk/ vatten ) .
HÄLL upp i glas dekorera och
SERVERA !
LYCKA TILL !
GRÖNSAKS-DRINK, 1 PERSON.
HEJSAN !
Ibland känner jag inte för att äta , då kan det bli denna drink !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 tomater
1/4 rödlök
1 röd paprika
1/2 gul paprika
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
Grovhacka och kör i mixer .
Smaka eventuellt av med 1 msk olivolja
för en rundare smak .
Koka en broccolikvist och sätt på glaskanten .
Ser festligt ut ! - bara för mig !
LYCKA TILL !
RÅRIVEN ÄPPELPAJ , TILL FLERA .
HEJSAN !
mmm.... frestande råriven äppelpaj
med vispad grädde eller vaniljsås .
HÄR ÄR RECEPTET :
DEG :
200 g vetemjöl
175 g matfett
3 msk strösocker
FYLLNING :
100 g matfett
2 dl socker
2 ägg
1 msk majsstärkelse
3 äpplen.
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop degen och klä en form
med löstagbar botten 23 cm i diameter .
Pricka botten med en gaffel , låt stå
i kylen 30 minuter .
FYLLNING : RÖR matfett och socker
smidigt. Tillsätt ägg och majsstärkelse .
Riv äpplena med skal och rör ner rivet
i smeten . BRED ut i formen .
GRÄDDA i 225 grader , 15 minuter .
SÄNK till 175 grader i 20 minuter .
Sikta florsocker över och
SERVERA med vispad grädde eller
vaniljsås .
Ni ångrar Er inte !
LYCKA TILL !
KORINT KAKOR, 35 ST.
HEJSAN !
Vill man inte lägga ner alltför lång tid
i köket passar de här SNABBAKADE
godsakerna perfekt .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör /margarin
3/4 dl strösocker
3 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
3/4 dl korinter eller russin
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR fett och socker poröst .
Blanda övriga ingredienser och rör ner
dem i smeten .
FORMA kulor av degen, platta till dem
lätt med en gaffel och
GRÄDDA ca 12 min, mitt i ugnen .
Kakorna går bra att frysa .
LYCKA TILL !
mitt i ugnen
KRYDDIG VARDAGSSOPPA, 2 - 3 PERS.
HEJSAN !
Den här är käck att ta till emellanåt .
HÄR ÄR RECEPTET .
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
1 morot
1 stjälkselleri
1/2 chili
150 g köttfärs
1 msk rapsolja
1 tsk curry
rökt paprikapulver (-mm underbart go smak)
salt, peppar
5 dl grönsaks- eller tomat -juice
SERVERA MED :
CREME Fraiche och kryddgrönt
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka vitlöken .
Skölj och skiva purjolöken.
Skala och tärna moroten .
Hacka sellerin .
Kärna ur och hacka chilin .
FRÄS färsen i en gryta med olja.
Tillsätt grönsaker, chili och fräs
ett par minuter .
TILLSÄTT curry, paprikapulver,
salt, peppar och juice .
Koka soppan i 10 - 15 minuter.
SMAKA av och SERVERA med
CREME Fraiche och kryddgrönt .
SMAKLIG MÅLTID !
VINBÄRS - MUFFINS , 8 ST.
HEJSAN !
Har Ni vinbär kvar i frysen ?
HÄR ÄR RECEPTET :
75 g smör/margarin
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 - 3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 3/4 dl gräddfil
2 dl färska eller frysta vinbär
eller marmelad
UGN : 225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
Ställ 8 muffinsformar på en muffinsplåt.
RÖR rumsvarmt smör och socker poröst
Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt
mellan varje .
BLANDA mjöl, salt och bakpulver och
rör ner i smeten omväxlande med
gräddfilen .
Vänd försiktigt ner vinbären i smeten om
Du använder färska .
FÖRDELA smeten i formarna och klicka
en sked marmelad i varje form om Du
använder det .
GRÄD DA mitt i ugnen , ca 15 minuter.
Låt muffinsen svalna på galler .
mmm...himla goda !
LYCKA TILL !
FRUKOSTBULLAR, 10 ST. MORGONSTUND... -JÄST.
HEJSAN !
... har guld i mun....med härligt nybakat .
Nu är det dags för Sportlovet !
Kanske kan Ni baka erat eget bröd tillsammans ?
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl havregryn
1 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 1/2 tsk rosmarin
1 dl finriven morot
250 g lätt kvarg
UTBAKNING : Pumpakärnor.
SÅ HÄR GÖR NI :
SÄTT ugnen på 175 grader .
BLANDA alla torra ingredienser .
Tillsätt riven morot och så mycket kvarg
att det går att blanda och forma en lite
kladdig deg .
GÖR 10 runda bullar och lägg på en
bakpappersklädd plåt .
Strö över pumpakärnor och tryck till
lite lätt så att de fastnar på bullarna .
GRÄDDA i ugnen i 30 minuter tills
bullarna är genombakade, kontrollera
med en sticka .
TA ut och låt svalna på galler .
Gott med salladsblad, smör, ost, 1 ring paprika
emellan, + 1 mugg kakao
KAKAO :
1 tsk kakao + 2 tsk strösocker , rör ihop,
+ 1 skvätt mjölk och resten vatten , klart !
VARSÅGODA !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)