HEJSAN !
Å , DEN HÄR ÄR SÅ HIMLA GOD !
DEN RIKTIGT SMÄLTER I MUNNEN , mmm !
DU MÅSTE GÖRA DEN !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g hasselnötter eller sötmandel
100 g solrosfrön
2 msk fruktsocker
1 tsk malen kanel
4 msk rumsvarmt smör/margarin
FYLLNING :
600 g mager färskost t ex PHILADELPHIAOST
3 dl keso
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl fruktsocker
TOPPING :
3 dl gräddfil
1 msk fruktsocker
1 tsk vaniljsocker
5 stycken physalis
UGN 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
MAL i kvarn eller mixa nötter/mandel och solrosfrön till en slät massa.
Tillsätt socker, kanel och smör. TRYCK ut degen i en form med
löstagbar kant , ca 24 cm i diameter .
Baka i nedre delen av ugnen 5 minuter .
KÖR färskost och keso några varv i matberedare .
Häll i ett ägg i taget medan beredaren är igång .
Tillsätt vanilj- och fruktsocker .
Häll fyllningen över bottnen .
Grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter .
BLANDA gräddfil , frukt - och vaniljsocker .
Bred ut krämen över kakan .
Grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter .
Låt svalna på galler .
FÖRVARA kakan kallt minst 4 timmar
så att den hinner stelna ordentligt .
DEKORERA med physalis inför serveringen
LYCKA TILL !