HEJSAN !
HELGENS KAFFEKAKA !
Nu var det längesen !
enkel , men ändå festlig .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk konserverade päron , ca 800 g
2 ägg
2 3/4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vanligt vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1 dl sockerlag (juice från päronburken)
GARNERING :
1 - 2 tsk stötta kardemummakärnor
10 hackade sötmandlar
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
Skär päronen i smala klyftor och låt dem rinna av i ett durkslag .
Häll sockerlagen i ett glas .
2) VISPA ägg och socker pösigt i en bunke .
Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bakbunke .
Rör ner mjölblandningen , smör, mjölk och sockerlag i äggsmeten .
Vispa ihop allt till en slät smet .
3) HÄLL SMETEN i en långpanna ca 26 x 30 cm ,
klädd med bakplåtspapper .
4) LÄGG ut päronbitarna på smeten .
Strö över kardemumma och sötmandel .
5) GRÄDDA KAKAN mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna i formen innan DU skär den i rutor .
SERVERA gärna rutorna med en klick vispad grädde
eller vaniljsås .
TREVLIG HELG !