fredag 21 april 2023

MINA GODA PÄRON - & KARDEMUMMARUTOR Ca 24 bitar . mm...!

 

                          HEJSAN  !


HELGENS  KAFFEKAKA  !

Nu var det längesen  !

enkel , men ändå festlig .


HÄR ÄR RECEPTET :

1 burk konserverade päron , ca 800 g

2 ägg 

2 3/4 dl strösocker 

2 tsk bakpulver 

2 tsk vaniljsocker

5 dl vanligt vetemjöl

100 g smör,  smält

1 dl mjölk

1 dl sockerlag (juice från päronburken)


GARNERING :

1 - 2 tsk stötta kardemummakärnor

10 hackade sötmandlar 


SÅ HÄR GÖR DU :

1) SÄTT UGNEN PÅ  200 GRADER .

Skär päronen i smala klyftor och låt dem rinna av i ett durkslag .

Häll sockerlagen i ett glas .

2)  VISPA ägg och socker pösigt i en bunke .

Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bakbunke .

Rör ner mjölblandningen , smör, mjölk och sockerlag i äggsmeten .

Vispa ihop allt till en slät smet .

3) HÄLL SMETEN i en långpanna ca 26 x 30 cm , 

klädd med  bakplåtspapper .

4)  LÄGG ut päronbitarna på smeten .

Strö över kardemumma och sötmandel .

5)  GRÄDDA KAKAN mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Låt kakan svalna i formen innan DU skär den i rutor .

SERVERA  gärna rutorna med en klick vispad grädde

eller  vaniljsås .


TREVLIG  HELG !




DAGENS LUNCH ; VANILJYOGHURT MED BLÅBÄR ELLER JORDGUBBAR - FRYSTA /TINADE, 1 PERSON .

 

                   HEJSAN !


Idag blir det den godaste yoghurten av dem alla !


HÄR ÄR RECEPTET :

BLANDA  2 dl grekisk yoghurt med 1/2 msk vaniljpulver .

SERVERA  med  2 msk hela linfrö  och 

1/2 dl hackad mandel+ 1/2 - 1 dl , Mauds musli.

TOPPA  med frysta eller färska 

blåbär eller småjordgubbar ca 1 dl .


HOPPAS DET SMAKAR !