söndag 11 mars 2018

BLÅBÄRSPAJ MED VANILJGRÄDDE 4 PORT.



                           HEJSAN !

mmm....Smulpaj  utan  vetemjöl  fungerar  utmärkt-
det  blir  faktiskt  ännu  godare  så  här !
Smaka  Ni  också .


HÄR  ÄR  RECEPTET :
2 - 3  dl  blåbär ,
40  g  smör ,
1 1/2  dl  kokosflingor ,
1  dl  MANDELMJÖL  eller
mixad  mandel ,
1  ägg  ,
1  näve  valnötter ,

SERVERING :
vispad  grädde  smaksatt  med  vaniljpulver,
(obs !  ej  vaniljsocker)
UGN  200  GRADER .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
LÅT  frysta  bär  tina .
Fördela  dem  i  en  ugnssäker  form
så  att  de  täcker  bottnen .
SMÄLT  smöret .
Blanda  ner  kokos  och  MANDELMJÖL .
Rör  ner  ägget .
Grovhacka  och  blanda  i  nötterna .
Klicka  ut  blandningen  ovanpå  bären
så  att  de  täcks .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  tills  ytan  har 
fått  fin  färg ,  ca  15  minuter .

LYCKA  TILL !

NÖTKAKA med läcker glasyr 14 bitar.




                                   HEJSAN !

Överraska  med  en  mjuk  kaka  till  eftermiddags- kaffet.
Den  här  är  härligt  saftig  och  glasyren  är  så  god  att
Du  kan  äta  den  med  sked ....

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100 g  smör/margarin ,
1 1/2  dl  gräddfil ,
150  g  blandade  nötter ,
2  dl  vetemjöl ,
2  tsk  bakpulver ,
2  ägg  ,
2 1/2  dl  strösocker ,
GARNERING :
3/4  dl  vispgrädde ,
150  g  NUTELLA ,
pistage- eller  annan  sorts  nötter ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smöret .
Häll  i  gräddfilen .
MAL  nötterna  i  mandelkvarn .
Blanda  med  vetemjöl  och  bakpulver .
VISPA  ägg  och  socker  poröst .
Vänd  ner  den  torra  blandningen 
växelvis  med  smöret/ gräddfilen .
Häll  smeten  i  en  smord  och  mjölad 
1 1/2  liters- form ,  gärna   med  hål  i
mitten .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen ,
45  minuter .    LÅT  svalna .

GARNERING :
KOKA  upp  grädden  .
Tillsätt  NUTELLAN  och  rör  om .
Låt  svalna  och  tjockna  något.
Bred  glasyren  på  kakan .
Garnera  med  nötter .
Låt  stelna .

TIPS !
            SERVERA  gärna  kakan  med  bär  och  vispad  grädde .

LYCKA  TILL !