söndag 11 mars 2018
BLÅBÄRSPAJ MED VANILJGRÄDDE 4 PORT.
HEJSAN !
mmm....Smulpaj utan vetemjöl fungerar utmärkt-
det blir faktiskt ännu godare så här !
Smaka Ni också .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 - 3 dl blåbär ,
40 g smör ,
1 1/2 dl kokosflingor ,
1 dl MANDELMJÖL eller
mixad mandel ,
1 ägg ,
1 näve valnötter ,
SERVERING :
vispad grädde smaksatt med vaniljpulver,
(obs ! ej vaniljsocker)
UGN 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT frysta bär tina .
Fördela dem i en ugnssäker form
så att de täcker bottnen .
SMÄLT smöret .
Blanda ner kokos och MANDELMJÖL .
Rör ner ägget .
Grovhacka och blanda i nötterna .
Klicka ut blandningen ovanpå bären
så att de täcks .
GRÄDDA mitt i ugnen tills ytan har
fått fin färg , ca 15 minuter .
LYCKA TILL !
NÖTKAKA med läcker glasyr 14 bitar.
HEJSAN !
Överraska med en mjuk kaka till eftermiddags- kaffet.
Den här är härligt saftig och glasyren är så god att
Du kan äta den med sked ....
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 1/2 dl gräddfil ,
150 g blandade nötter ,
2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
2 ägg ,
2 1/2 dl strösocker ,
GARNERING :
3/4 dl vispgrädde ,
150 g NUTELLA ,
pistage- eller annan sorts nötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret .
Häll i gräddfilen .
MAL nötterna i mandelkvarn .
Blanda med vetemjöl och bakpulver .
VISPA ägg och socker poröst .
Vänd ner den torra blandningen
växelvis med smöret/ gräddfilen .
Häll smeten i en smord och mjölad
1 1/2 liters- form , gärna med hål i
mitten .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ,
45 minuter . LÅT svalna .
GARNERING :
KOKA upp grädden .
Tillsätt NUTELLAN och rör om .
Låt svalna och tjockna något.
Bred glasyren på kakan .
Garnera med nötter .
Låt stelna .
TIPS !
SERVERA gärna kakan med bär och vispad grädde .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)