måndag 29 augusti 2016

TUNNBRÖD MED KRÄFTRÖRA 6 PERS.


HEJSAN !

mmm...det här var riktigt, riktigt gott , alla njöt och "m-ade".

Prova DU också !

HÄR ÄR RECEPTET:
3 tunnbröd,

FYLLNING :
1 gul lök ,
2- 3 aprikoser ,
300 g kräftstjärtar , (avrunnen vikt)
1 dl majonnäs ,
2 msk CREME Fraiche ,
ca 1/2tsk curry ,
1/2 dl finhackad dill ,
salt och peppar ,
GARNERING :
Dillkvistar ,
salladsblad,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 150 grader .
DELA tunnbröden  på  mitten .
Mikra  dem  i  4- 5 sekunder så att de blir mjuka
och tryck ner dem i sex små ugnsfasta skålar som
rymmer ca 1 1/2 dl .
Forma brödet till en korg .
(Du kan  klippa bort överflödigt bröd om Du vill,
men jag lät det vara , det blev lite högre på ena sidan ,
- det var bara bra så inte fyllningen trilla ut !)
BAKA brödet i ugnen i ca 10 min.
Ta ut och låt svalna helt .
FYLLNING :
SKALA och finhacka löken .
Kärna ur och finhacka aprikoserna.
Rör ihop med resten av ingredienserna
till fyllningen .  Salta och peppra .
FYLL varje tunnbrödskorg med  kräftröran
och garnera  med små dillkvistar och ett
salladsblad .

LYCKA TILL !
hoppas att Ni  gillar det.