fredag 23 mars 2018
LAXPATE' MED SPARRIS . 6 PORT .
HEJSAN !
Den här PATE'N är så himla god !
Bra att ha till påsken som nalkas .
HÄR ÄR RECEPTET :
20 gröna sparrisar ,
500 g LAXFILE' ,
2 äggvitor ,
salt , vitpeppar
1 knivsudd cayennepeppar ,
3 dl lätt CREME Fraiche ,
1 knippa dill ,
300 g rökt lax i skivor ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA sparrisen , ca 10 minuter .
Mixa LAXFILE'N med äggvitorna , salt, vitpeppar
och cayennepeppar i en matberedare .
Tillsätt CREME Fraiche lite i taget .
Låt blandningen stå kallt ca 30 minuter .
TILLSÄTT 3/4 av dillen .
Skär den rökta laxen i strimlor .
LÄGG ett bakplåtspapper i botten på en avlång
form som rymmer 1 1/2 liter .
Varva lax-färsen , sparrisarna (spara några till dekoration)
och den rökta laxen skuren i remsor, täck med
bak-papper .
Tillaga i vattenbad i ugnen ca 50 minuter .
Låt svalna över natten .
SKÄR paten i skivor, dekorera med dill, och
sparris och servera med en fräsch grönsallad.
LYCKA TILL !
ONKEL TOMS TOMATDRINK, 4 GLAS
HEJSAN !
Färggrann, läskande och full med vitaminer .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman
8 dl iskall tomatjuice med 4 dl iskall äppeljuice.
Häll upp i höga glas .
Riv lite ingefära på toppen .
TRÄ 1 cocktailtomat och 1 bit äpple vardera
på 4 tandpetare och lägg en på varje glas .
KLART ATT SERVERA !
LYCKA TILL !
KESOBIFFAR , 4 PERS.
HEJSAN !
Vad tycker Ni om dessa, goda biffar ?
HÄR ÄR RECEPTET :
Smör /margarin till stekning ,
2 små gula lökar ,
1 dl hasselnötter ,
2 ägg ,
4 dl söndersmulade Cornflakes ,
250 g keso ,
2 msk vetemjöl ,
SERVERING :
kokt potatis ,
champinjonsås ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA och fräs löken i lite matfett .
Lägg i en bunke .
Mal nötterna och vispa upp äggen .
Blanda samman nötterna och löken
med de övriga ingredienserna .
FORMA smeten till platta biffar och
stek dem ca 15 min på låg värme .
Vänd biffarna efter halva tiden .
SERVERA med kokt potatis och
exempelvis en fin champinjonsås .
SMAKLIG MÅLTID !
KASSLER MED TÄCKE..4 PERS.
HEJSAN !
Det här fick jag smaka häromdan ,
underbart gott !
Så jag fick receptet .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 Skivor formfranska ,
1 tsk timjan , eller 3 kvistar färsk ,
1 knippe persilja ,
100 g vitlöksost ,
1 äggula ,
600 g benfri kassler ,
1 msk ströbröd ,
SÅS :
1 1/2 dl CREME Fraiche ,
1 1/2 dl färdig Bearnaisesås ,
1 tsk senap ,
salt, citronpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
KANTSKÄR brödet och smula ner det
i en bunke, tillsätt timjan och den fint
hackade persiljan .
Fördela vitlöksosten i blandningen och
rör till sist ner äggulan .
PLACERA kasslern på ett ugnssäkert fat.
Bred kryddblandningen över kasslern och
sikta över ströbrödet så att det bildar ett
täcke .
Stek i mitten av ugnen i 175 grader i ca
40 minuter .
Täck eventuellt med folie så att kasslern
inte får för mycket färg .
BLANDA ingredienserna till såsen, smaka
av med salt och citronpeppar .
Skär kasslern i skivor,
Servera med sås, lite fräscha grönsaker
och ris .
SMAKLIG MÅLTID !
mmm.... !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)