fredag 23 mars 2018

LAXPATE' MED SPARRIS . 6 PORT .




                             HEJSAN !

Den  här  PATE'N  är  så  himla  god !
Bra  att  ha  till  påsken  som  nalkas .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
20  gröna  sparrisar ,
500  g  LAXFILE' ,
2  äggvitor ,
salt ,  vitpeppar
1  knivsudd cayennepeppar ,
3  dl  lätt  CREME Fraiche ,
1  knippa  dill ,
300  g  rökt  lax  i  skivor ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  sparrisen  ,  ca  10  minuter .
Mixa  LAXFILE'N  med  äggvitorna ,  salt,  vitpeppar
och  cayennepeppar   i  en  matberedare .
Tillsätt  CREME Fraiche  lite  i  taget .
Låt  blandningen  stå  kallt  ca  30  minuter .
TILLSÄTT  3/4  av  dillen  .
Skär  den  rökta  laxen  i  strimlor .
LÄGG  ett  bakplåtspapper  i  botten  på  en  avlång
form  som  rymmer  1 1/2  liter .
Varva  lax-färsen ,  sparrisarna (spara några till dekoration)
och  den  rökta  laxen  skuren  i  remsor,  täck  med
bak-papper .
Tillaga  i  vattenbad  i  ugnen  ca  50  minuter .
Låt  svalna  över  natten .
SKÄR  paten  i  skivor,  dekorera  med  dill,  och
sparris  och  servera   med  en  fräsch  grönsallad.

LYCKA  TILL !

ONKEL TOMS TOMATDRINK, 4 GLAS



                       HEJSAN !

Färggrann,  läskande  och   full  med  vitaminer .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  samman
8  dl  iskall  tomatjuice   med  4  dl  iskall  äppeljuice.
Häll  upp  i  höga  glas .
Riv  lite  ingefära  på  toppen .
TRÄ  1  cocktailtomat  och  1  bit  äpple  vardera
på  4  tandpetare  och  lägg  en  på  varje  glas .
KLART  ATT  SERVERA !

LYCKA  TILL !

KESOBIFFAR , 4 PERS.




                             HEJSAN !

Vad   tycker   Ni  om  dessa,  goda  biffar ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
Smör /margarin  till  stekning ,
2  små  gula  lökar ,
1  dl  hasselnötter ,
2  ägg ,
4  dl  söndersmulade   Cornflakes ,
250 g  keso ,
2  msk  vetemjöl ,
SERVERING :
kokt  potatis ,
champinjonsås ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
HACKA   och  fräs  löken  i  lite  matfett .
Lägg  i  en  bunke .
Mal  nötterna  och  vispa  upp  äggen .
Blanda  samman  nötterna  och  löken
med  de  övriga  ingredienserna .
FORMA  smeten  till  platta  biffar  och
stek  dem  ca  15  min  på  låg  värme .
Vänd  biffarna  efter  halva  tiden .
SERVERA  med  kokt  potatis  och
exempelvis  en  fin  champinjonsås .

SMAKLIG  MÅLTID !


KASSLER MED TÄCKE..4 PERS.




                        HEJSAN !

Det  här  fick  jag  smaka  häromdan ,
underbart  gott !
Så  jag  fick  receptet .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
6  Skivor  formfranska ,
1  tsk  timjan ,  eller  3  kvistar  färsk ,
1  knippe  persilja ,
100  g  vitlöksost ,
1  äggula ,
600  g  benfri  kassler ,
1  msk  ströbröd ,
SÅS :
1 1/2  dl  CREME  Fraiche ,
1 1/2  dl  färdig  Bearnaisesås ,
1  tsk  senap ,
salt,  citronpeppar

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KANTSKÄR  brödet  och  smula   ner  det
i  en  bunke,  tillsätt  timjan  och  den  fint
hackade  persiljan .
Fördela  vitlöksosten  i  blandningen  och
rör  till  sist  ner  äggulan .
PLACERA  kasslern  på  ett  ugnssäkert  fat.
Bred  kryddblandningen  över  kasslern  och
sikta  över  ströbrödet   så  att  det  bildar  ett
täcke .
Stek  i  mitten  av  ugnen  i  175  grader  i  ca
40  minuter .
Täck  eventuellt  med  folie  så  att  kasslern
inte  får  för  mycket  färg .
BLANDA   ingredienserna   till  såsen,  smaka
av  med  salt  och  citronpeppar .
Skär  kasslern  i  skivor,
Servera  med  sås,  lite  fräscha  grönsaker
och  ris .

SMAKLIG  MÅLTID !

mmm.... !