söndag 13 november 2022

LINGONÄPPLE , 2 pers , efterrätt , (smalis) .

 


                        HEJSAN  !


Bästa  efterrätten  är  de  lingonfyllda  och ugnsbakade  äpplena .

mm...!

HÄR ÄR RECEPTET :

2 äpplen

2 msk vatten

2 msk rårörd lingonsylt


SÅ HÄR GÖR DU :

SKÖLJ  äpplena  och  kärna  ur  dem  

så  att  det  bildas  ett lagom  stort  hål .

FYLL  dem  med  lingonsylt .

STÄLL  dem i en  liten  ugnssäker form

med ett  par  msk  vatten  i  botten .

STEK  äpplena  i  225  grader  ca  15  min.

SERVERA  med  lite  av den sky  som  bildas .

LYCKA TILL !


KOKT TORSK MED ÄGGSÅS . ( 2 port, middag) . (smalmat) .

 


                           HEJSAN  !


IDAG blir  SÖNDAGS -MIDDAGEN  .

Kokt  Torsk  med  Äggsås . mm.....!


Det är enkelt och gott koka fisken istället för att steka den .

SERVERAD ; med  äggsås så blir det rena  festmaten .

HÄR ÄR RECEPTET :

2  torskbitar eller Alaska  Pollock  a' 150 g

2 dl fiskbuljong - tärning 

SÅS  :

1 - 2  kokta ägg 

1/2 msk  olja 

1  msk  vetemjöl

1  dl  buljong

1 -2 dl mellanmjölk

salt å vitpeppar 

TILL GARNERING :

1 tsk stenbitsrom  (i liten glasburk)

gräslök

TILL SERVERING ;

hackat kokt ägg , kokt potatis och 

riven morot + valfria grönsaker .


SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA upp buljongen .

LÄGG i fiskbitarna och låt det sakta sjuda 7 - 8 minuter.

HACKA  det kokta ägget .

FRÄS  olja och mjöl i en kastrull .

SPÄD  med buljong och mjölk och låt sjuda 5 minuter .

LÄGG i det hackade ägget och gräslöken .

SMAKA av .    SERVERA med sås, potatis och grönsaker .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !