måndag 3 april 2017

BLOMKÅLS-KAKA MED YOGHURT- GRÄDDE.



         HEJSAN !

Här hade jag ett halvt blomkålshuvud, ca 175 g i  kylen .
Kan jag göra något annat än att koka ?
Jajamensan, då hittade jag ett recept på Blomkålskaka ,
så nu gör jag den !

HÄR  ÄR  RECEPTET  :
2  ägg,
2  dl  strösocker (rörsocker fick det bli, fanns inget annat)
50 g  smör ,
1 1/4 dl mjölk ,
1  citron , finrivet skal
3 dl vetemjöl ,
1 ½ tsk bakpulver ,
ca 175 g blomkål (råriven)

YOGHURTGRÄDDE :
2 ½  dl vispad  grädde ,
4  msk  grekisk  yoghurt ,
3 msk  flytande  honung.

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
Smörj och bröa  en  form.
VISPA  ägg  och  socker  pösigt .
Smält  smöret  och  häll  i  mjölken .
Tillsätt  blandningen  till  de  vispade  äggen  och  sockret .
Riv  citronskalet  fint  och  tillsätt .
Blanda  mjölet  med  bakpulvret och  tillsätt , slutligen
den  rivna  blomkålen .
Rör  om .
HÄLL  smeten  i  formen  och  grädda  i  nedre  delen
av  ugnen  ca 35 - 40 minuter.
Känn  med  en  sticka  att  det  inte  är  kladdigt .
VISPA  grädden  och  rör  ner  grekisk  yoghurt och 
smaksätt  med  honung .
SERVERA  kakan  ljum  med  ringlad  honung  och
yoghurtgrädde  bredvid .

LYCKA  TILL !