måndag 3 april 2017
BLOMKÅLS-KAKA MED YOGHURT- GRÄDDE.
HEJSAN !
Här hade jag ett halvt blomkålshuvud, ca 175 g i kylen .
Kan jag göra något annat än att koka ?
Jajamensan, då hittade jag ett recept på Blomkålskaka ,
så nu gör jag den !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg,
2 dl strösocker (rörsocker fick det bli, fanns inget annat)
50 g smör ,
1 1/4 dl mjölk ,
1 citron , finrivet skal
3 dl vetemjöl ,
1 ½ tsk bakpulver ,
ca 175 g blomkål (råriven)
YOGHURTGRÄDDE :
2 ½ dl vispad grädde ,
4 msk grekisk yoghurt ,
3 msk flytande honung.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
Smörj och bröa en form.
VISPA ägg och socker pösigt .
Smält smöret och häll i mjölken .
Tillsätt blandningen till de vispade äggen och sockret .
Riv citronskalet fint och tillsätt .
Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt , slutligen
den rivna blomkålen .
Rör om .
HÄLL smeten i formen och grädda i nedre delen
av ugnen ca 35 - 40 minuter.
Känn med en sticka att det inte är kladdigt .
VISPA grädden och rör ner grekisk yoghurt och
smaksätt med honung .
SERVERA kakan ljum med ringlad honung och
yoghurtgrädde bredvid .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)