torsdag 11 juni 2020

HERRGÅRDSKAKA, 10- 12 BITAR .



                                   HEJSAN !

Denna läckra vanilj- och smörfyllning
gör att kakan blir extra saftig och god
med ljuvliga smaker .

HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten

VANILJFYLLNING :
125 g smör /margarin
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1 vaniljstång
GARNERING,   florsocker.
UGN  175 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt .
Blanda mjöl och bakpulver .
Vänd ner det i smeten växelvis
med det heta vattnet .
HÄLL smeten i en smord och
bröad form 22-24 cm i diameter ,
gärna med löstagbar kant .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ,
ca 30 minuter.  Låt svalna .

VANILJFYLLNING :
SMÄLT smöret i en kastrull .  Häll i mjölk och socker.
Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna .
Lägg frön och stång i kastrullen .
Låt koka samman under några minuter .  Vispa under tiden .
DELA sockerkakan i två bottnar .
Fördela  vaniljfyllningen på den ena bottnen .
Lägg den andra ovanpå .
PUDRA kakan med florsocker  före servering .

LYCKA TILL !


BLÅBÄRSRUTOR MED KOKOSTÄCKE, 28 ST.




                             HEJSAN !

TUR att denna kaka bakas i långpanna så att den blir stor
och räcker åt många, för den är försvinnande god !

HÄR ÄR RECEPTET :
175 g smör/margarin
5 ägg
4 dl strösocker
5 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
KOKOSTÄCKE :
1 1/2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl strösocker
4 dl kokosflingor
ca 500 g blåbär
UGN :200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret .
Ta kastrullen från värmen .
Vispa ägg och socker pösigt .
BLANDA mjöl, bakpulver och vaniljsocker .
Vänd ner det i smeten tillsammans med
smöret och mjölken .
BRED ut smeten i en långpanna, ca 25 x 40 cm,
med bakplåtspapper .
Grädda i mitten av ugnen, ca 12 minuter .
KOKOSTÄCKE :
VISPA grädden .
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda ner i grädden tillsamman med kokosen .
Lägg  bären på kakan när den kommit ut ur ugnen.
BRED kokossmeten ovanpå.
GRÄDDA  i mitten av ugnen i ytterligare 10 - 15 min.

LYCKA TILL !