söndag 5 november 2017
RÅGKROSSBRÖD 4 BRÖDKAKOR .
HEJSAN !
Det här är ett bröd med hela korn, - gott att tugga på .
DET HÄR BEHÖVER DU :
2 dl rågkross ,
2 dl vatten ,
3 dl kallt vatten ,
50 g jäst ,
2 msk olja eller flytande margarin /smör,
1 1/2 tsk salt ,
ca 10 dl vetemjöl ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp rågkross och 2 dl vatten .
Häll över blandningen i en degbunke,
häll på 3 dl kallt vatten .
Låt blandningen svalna till 37 grader .
Smula ner jästen och rör tills den har
löst sig .
TILLSÄTT matfett, salt och arbeta in mjöl
tills degen känns smidig .
Låt jäsa minst en halvtimme .
Sätt ugnen på 225 grader .
TA upp degen och arbeta den på mjölat
bakbord .
Dela degen i fyra delar och platta ut varje
del till en rund kaka .
LÄGG på plåt med bakplåtspapper .
Låt bröden jäsa övertäckta 20 - 30 minuter.
GRÄDDA mitt i ugnen 15 - 20 minuter .
Låt brödet svalna på bakduk .
LYCKA TILL !
SÅS PÅ FINA BÄR 4 PORT.
HEJSAN !
Det här var himla gott, till gammaldags vaniljglass .
En vackert röd sås att servera till fruktsallad, glass eller
dessertkaka .
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA 4 dl frysta eller färska jordgubbar .
Tillsätt ett par msk socker och saften av
en halv citron .
Självklart går det även att använda andra fina bär .
LYCKA TILL !
FLÄSKFILE' FYLLD MED PERSILJA OCH PARMESAN 4 PORT.
HEJSAN !
mmm... himla gott att göra den här fyllningen .
Du kan gärna servera FILEN på färska
spenatblad eller den gröna sallad som är bäst
för säsongen .
Kycklingbröst smakar också utmärkt med denna
fyllning .
DET HÄR BEHÖVER DU :
400 g FLÄSKFILE' ,
1 dl finskuren persilja ,
1/2 dl färsk -riven parmesanost,
1/2 tsk salt ,
peppar ,
1 fint hackad vitlöksklyfta ,
tandpetare ,
1- 2 msk smör/margarin ,
till stekning .
PUTSA FILEEN och skär en längsgående skåra
i den .
Blanda persilja, parmesan, salt, peppar och vitlök .
Lägg fyllningen i FILEEN .
"Sy" igen FILEEN med tandpetare .
VÄRM matfettet i en stekpanna .
Bryn köttet runt om tills den får fin färg .
Häll lite vatten i pannan och låt puttra ,
gärna under lock, tills FILEEN är genomstekt .
Det tar 15 - 20 minuter .
SERVERA gärna direkt .
Men på BUFFE'BORDET blir den perfekt att
servera kall tillsammans med nybakat bröd och
potatissallad .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)