torsdag 30 mars 2017
SPÄTTABÖRSAR 4 PORT.
HEJSAN !
LÖRDAGS - MIDDAG ,
Allt som oftast äter vi den här och NJUTER,
mmm...underbart !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 STORA SPÄTTAFILEER ,
salt,
peppar ,
1 burk stuvade champinjoner ,
4 halvcentimetertjocka skivor GREVE'OST ,
vetemjöl ,
uppvispat ägg ,
ströbröd ,
matolja ,
2 hackade tomater ,
½ fiskbuljongtärning ,
1 dl vitt vin eller matlagningsvin,
GARNERING :
Dillvippor .
SÅ HÄR GÖR DU :
SALTA och peppra fisken .
Fördela den kalla stuvningen direkt från burken på fisken
och lägg en ostbit på varje .
VIK ihop till "börsar " och lägg dem i en ugnssäker form .
Strö lite vetemjöl över varje fiskbit så att det täcker .
Pensla med uppvispat ägg, strö över ströbröd och häll lite
olja över .
Strö tomathacket mellan fiskbitarna .
PUTTRA ihop söndersmulad fiskbuljongtärning och vitt vin
i mikron tills drygt hälften återstår .
Slå sedan försiktigt vätskan ovanpå tomaterna (inte på fiskens yta ) .
Sätt in fatet på 225 grader i vanliga ugnen i ca 10 minuter eller
tills fiskytan fått färg och osten börjat smälta och fisken är fast och vit.
GARNERA MED :
Dill och servera med pressad potatis och spenat .
SMAKLIG MÅLTID !
KRYDDIG GRÖNSAKSGRYTA 4-5 PERS.
HEJSAN !
Denna gillar jag - den är verkligen kryddstark,
smaka Du också !
HÄR ÄR RECEPTET:
3 morötter, ca 400 g
2 squasher, ca 400 g
1 aubergine, ca 400 g
lite matolja ,
2 msk riven kokos ,
1 tsk curry ,
1 tsk mald koriander,
½ tsk mald fänkål ,
1 kanelstång ,
5 dl grönsaksbuljong ,
3 dl kokta linser, gärna gröna
röda eller gula ,
salt , cayennepeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skiva eller tärna morötterna .
Tärna squash och aubergine .
Hetta upp oljan i en gryta och fräs kokosen
tillsammans med kryddorna på medelstark värme
några minuter tills kokosen är gyllengul .
TILLSÄTT grönsakerna och buljongen .
Sjud under lock ca 20 minuter tills grönsakerna
mjuknat. Lägg i linserna och smaksätt med salt
och cayennepeppar .
Ett surdegsbröd är gott till .
LYCKA TILL !
VARM BÖCKLINGRÖRA MED GRÄSLÖK OCH RÄDISOR 4 PERS, mmm...
HEJSAN !
HÄR ÄR EN RIKTIG "SMALIS" mmm... himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g skinn- och benfri böckling ,
1 ½ dl kesella ,
½- 1 dl finhackad gräslök ,
4 msk finhackad schalottenlök
eller gul lök,
peppar ,
12 rädisor
sallad
SÅ HÄR GÖR DU :
MOSA böcklingen eller kör i mixer matberedare
tillsammans med kesella, gräslök och lök.
Smaksätt med nymalen peppar.
Forma till bollar och servera med rädisor och
sallad till nybakad potatis.
300 kcal , 7 g fett .
LYCKA TILL !
BRANTEVIKSSILL . mmm....
HEJSAN !
Det här är den godaste av goda , - det finns ingen SILL, som är så vansinnigt god som den här.
Den måste Du göra !
mmm... .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 KG SILLFILE'
LAG :
1 dl ättiksprit ,
2 msk salt ,
6 dl vatten ,
INLÄGGNING :
2 hackade gula lökar ,
2 hackade rödlökar ,
40 krossade vitpepparkorn ,
40 krossade kryddpepparkorn ,
1- 2 msk citronpeppar ,
2 smulade lagerblad ,
5 dl socker ,
1 knippa dill, hackad
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ättika, salt och vatten i en stor bunke .
Dra skinnet av SILLFILEERNA , lägg dem i ättik-
blandningen och ställ kallt 1 dygn .
Ta upp dem och låt rinna av väl .
BLANDA samman lök, kryddor, socker och dill
och varva därefter ett lager av lökblandningen , ett
lager sill, ett lager lökblandning, ett lager sill osv.
SLUTA med ett lager lökblandning .
OBS !
Det ska inte vara någon vätska i den här inläggningen .
Låt dra i kylskåpet 3- 4 dygn före servering.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)